A PlayStation 5 Slim konzollal kapcsolatos számtalan találgatást követően most valamivel megalapozottabb információkat kaptunk. Ezeket a forrásokat pedig nem is akárki szolgáltatta, hanem maga a Microsoft. Az értékes adatok az FTC és a Microsoft között folyó perben kerültek napvilágra, amelyben az Activision Blizzard megvásárlásának jövőjét tárgyalják a Windows fejlesztői. A Sony közvetlenül érintett a történetben, mivel aggódik, hogy elveszíti az Activision címeihez való hozzáférését, mint például a Call of Duty sorozat, ami kizárólagos Xbox tartalom lehet.

De most térjünk vissza a mai fő hírünkhöz, a Microsoft meghallgatásán több dokumentum is előkerült, amelyek a PlayStation 5 Slim konzol debütálásával kapcsolatosak. Íme, amit a Microsoft közölt:

“A PlayStation olcsóbb változatban, a Digital Edition néven is kapható, 399.99 dollárért, és arra számítunk, hogy a PlayStation 5 Slim modell is hasonló áron kerül majd piacra karácsony környékén.”

A Slim modell a PS5 Digital változatának a helyét veszi át, standard formában lemezegység nélkül lesz elérhető, 399.99 dolláros (~136 000 Ft) áron. Azok számára, akik később szeretnének fizikai formátumban is játszani, opcióként lemezegységet is kínálnak, ezzel tovább növelve a Sony bevételeit.

A Microsoft ezen felül azt is állítja, hogy a jelenleg Project Q néven ismert hordozható változat a karácsonyi szezonban kerül majd piacra, kevesebb mint 300 dolláros (~102 000 Ft) áron.