A Nothing Phone (2) hivatalosan július 11-én debütál. Indiában már elindult a előrendelési időszak, és a gyártó fokozatosan mutatja be a mobil különböző funkcióit. Korábban rendereléseket és specifikációkkal kapcsolatos pletykákat láttunk, most azonban a készülék feltűnt Marques Brownlee (MKBHD) legújabb videójában.

Nothing Phone (2): Marques Brownlee bemutatja a telefon új LED-megvilágítási rendszerét és az ergonomikus változásokat

A YouTuber elmondása szerint már néhány hete teszteli a telefont, és most a cég engedélyezte, hogy bemutassa néhány funkciót a legújabb “Dope Tech” anyagban. A videó három részre oszlik, és körülbelül a 13. percben Marques a Nothing Phone (2)-ről beszél és összehasonlítja azt az elődjével.

Az új modellnek úgy tűnik, hogy hasonlóak a méretei az elődjéhez, bár a pletykák szerint a kijelző 6,7 hüvelyk lesz. Ez azt jelenti, hogy az OLED panel körüli kereteket jelentősen lecsökkentették. Összességében a telefonok majdnem azonosak, bár történtek néhány ergonómiai változások. A hátlapon egy kicsit ívelt üveg található, a selfie kamera kivágása középre került, és a Glyph felületen történtek javítások. A sarkok laposak maradtak, az iPhone 14 által alkalmazott stílushoz hasonlóan.

Nothing Phone (2): Marques Brownlee bemutatja a telefon új LED-megvilágítási rendszerét és az ergonomikus változásokat

Az új LED-elrendezés a hátlapon található. Itt 33 fényzóna található, míg a Nothing Phone (1) csak 12 ilyen zónával rendelkezett. Ez precízebb LED-kontrollt tesz lehetővé. A telefon beállításain belül egyedi mintákat választhatunk a értesítésekhez, és a LED-ek akár a hátralévő időt is megjelenítik egy feladat befejezéséig.

Ez a funkció hasonló az Apple által a zárolási képernyőn kínált megoldáshoz, ahol a widgetek megmutatják, mennyi idő van hátra az Uber megérkezéséig, vagy a lejáró időt, ha beállítottunk egy időzítőt. Ezeket az információkat most a Nothing Phone (2) hátlapján lévő LED-ek jelenítik meg.

MKBHD egy titoktartási megállapodás (NDA) aláírása miatt nem tudott részleteket megosztani a méretekkel vagy a hardverrel kapcsolatban. Ugyanakkor számos specifikáció már ismert. A telefon egy Snapdragon 8+ Gen 1 lapkát kap, 4700 mAh akkumulátort és 45W gyorstöltést kábellel, valamint vezeték nélküli töltési lehetőséget.

A Nothing Phone (2) tehát egy igazán ígéretes mobilnak ígérkezik. Az új funkciók, mint például az egyedi LED-minták és az időt megjelenítő LED-ek, különlegessé teszik ezt a készüléket. Egyúttal bizonyítékát látjuk annak, hogy a technológiai fejlődés nem állt meg, és folyamatosan olyan újításokkal találkozunk, amelyek javítják a felhasználói élményt.