A Nubia új játékosoknak szánt telefonja, a Red Magic 9S Pro+, hivatalosan július 3-án jelenik meg Kínában. A készülék azonban már most is nagy visszhangot keltett az AnTuTu benchmark tesztjein elért eredményeivel. A Nubia NX769S_V2A kódnevű modell ugyanis nem kevesebb, mint 2,4 millió pontot ért el, ami a legmagasabb érték, amit valaha egy okostelefon produkált ezen a platformon.

A Nubia Red Magic 9S Pro+ minden eddigi okostelefont felülmúlt az AnTuTu-n
A Nubia Red Magic 9S Pro+ minden eddigi okostelefont felülmúlt az AnTuTu-n

Specifikációk és Teljesítmény

A Red Magic 9S Pro+ a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 Leading Version chipsettel van felszerelve, amely az alap Snapdragon 8 Gen 3 processzor egy túlhúzott változata. Ezt a verziót a Samsung Galaxy S24 sorozatban található Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy chipsethez hasonlóan tervezték. Az AnTuTu benchmark négy fő komponenst vizsgál: CPU, GPU, memória sebesség és felhasználói élmény folyamatosság. Az új Nubia telefon az alábbi részletes pontszámokat érte el:

  • CPU: 485 363 pont
  • GPU: 979 908 pont
  • Memória sebesség: 507 149 pont
  • UX (felhasználói élmény): 397 122 pont

Memória és Hűtési Rendszer

Ez a hatalmas teljesítménykülönbség részben annak köszönhető, hogy a Nubia Red Magic 9S Pro+ 24GB LPPDDR5X RAM-mal és 1 TB UFS 4.0 tárhellyel lett tesztelve. A telefon valószínűleg egy fejlett hűtési rendszert is tartalmaz, hogy megakadályozza a túlmelegedést és a teljesítménycsökkenést.

Chipset Frekvencia és Verseny

A Snapdragon 8 Gen 3 Leading Version chipset CPU magjainak frekvenciája 3,3 GHz-ről 3,4 GHz-re nőtt, ami tovább növeli a készülék teljesítményét. Az AnTuTu-n elért 2 369 542 pont jelentősen meghaladja a Samsung Galaxy S24 Ultra eredményét, amely alig haladta meg az 1,8 millió pontot.

A Nubia Red Magic 9S Pro+ bemutatása mindenképpen izgalmas eseménynek ígérkezik, különösen a játékosok számára, akik kimagasló teljesítményű eszközt keresnek.