A Nubia, a kínai okostelefon-gyártó, legújabb gamer telefonjait, a REDMAGIC 9S Pro és 9S Pro+ modelleket mutatta be Kínában. Ezek a készülékek július 9-től kaphatók Kínában, induló áruk 4 999 CNY (kb. 260 000 Ft), és július 16-án várhatóan a nemzetközi piacra is megérkeznek.

Nubia REDMAGIC 9S Pro: csúcsteljesítmény gamereknek
Nubia REDMAGIC 9S Pro: csúcsteljesítmény gamereknek

REDMAGIC 9S Pro specifikációk

A REDMAGIC 9S Pro és 9S Pro+ a gamerek igényeit szem előtt tartva készült, számos fejlett funkcióval. Mindkét modell 6,8 hüvelykes, 120 Hz-es OLED kijelzővel rendelkezik, amely 2480 x 1116 pixeles felbontást kínál, 960 Hz-es érintésérzékenységgel, és 2160 Hz-es PWM + DC dimming technológiával. A csúcsfényerő eléri a 1600 nit-et, ami biztosítja a kiváló látványt minden fényviszony mellett.

A telefonok meghajtását a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 lapka biztosítja, amely kiváló teljesítményt nyújt a legújabb játékok és alkalmazások futtatásához. A RAM és tárhely konfigurációk között szerepel:

  • 12GB RAM + 256GB tárhely (Pro)
  • 12GB RAM + 512GB tárhely (Pro)
  • 16GB RAM + 512GB tárhely (Pro+)
  • 24GB RAM + 1TB tárhely (Pro+)

Hűtőrendszer és egyéb funkciók

A hőkezelés kulcsfontosságú a gamer telefonoknál, ezért a REDMAGIC 9S Pro fejlett hűtőrendszert kapott, amely párologtató kamrát, hűtőzselét és egy 22 000 RPM sebességgel forgó ventilátort tartalmaz. Ez utóbbi rendkívül csendes, mindössze 4 dB zajszinttel működik, így szinte észrevétlen.

Nubia REDMAGIC 9S Pro: csúcsteljesítmény gamereknek

A gamer élményt fokozzák az 520 Hz-es érintésérzékeny gombok, amelyek gyors és pontos irányítást biztosítanak. A telefon RGB világítással is rendelkezik, amely a ventilátor területén található.

Akkumulátor és töltés

A REDMAGIC 9S Pro egy 5 500 mAh kapacitású akkumulátorral érkezik, míg a Pro+ modell egy nagyobb, 6 500 mAh-s egységet kapott. A töltési sebesség is eltérő: a Pro modell 80W-os, míg a Pro+ 165W-os gyorstöltést támogat, így pillanatok alatt feltölthető a készülék.

REDMAGIC 9S Pro és 9S Pro+
REDMAGIC 9S Pro és 9S Pro+

Kamerák és egyéb jellemzők

A fényképezési képességek is figyelemre méltóak: mindkét modell 50 MP-es főkamerával, 50 MP-es ultraszéles látószögű kamerával és 2 MP-es mélységérzékelő kamerával rendelkezik, míg az előlapi kamera 16 MP-es. A hangzásról sztereó hangszórók és DTS:X Ultra hangzás gondoskodik, emellett a készülékek három mikrofont és 3,5 mm-es audio jack csatlakozót is kínálnak.

REDMAGIC 9S Pro és 9S Pro+

A REDMAGIC 9S Pro és 9S Pro+ gamer telefonok tehát erős hardverrel és számos fejlett funkcióval érkeznek, amelyek a játékosok igényeit szolgálják. A gyártó egy új laptopot, a REDMAGIC Titan 16 Pro-t, is bemutatott a mai napon, amiről egy külön cikkben írunk, amit itt nézhetsz meg.