Az elmúlt áprilisban a Realme GT Neo 5 SE mobiltelefon mutatkozott be, amely magas középkategóriás készülék, Snapdragon 7+ Gen 2 lapkával és 100W-os gyorstöltéssel. Úgy tűnik azonban, hogy a gyártó már készül a modell következő generációjára. Beszélünk ma a Realme GT Neo 6 SE-ről, amely, a hagyományaitól eltérően, minden szempontból prémium készüléknek számít, és még nagyobb teljesítményű Qualcomm lapkát tartalmaz. Lentebb találhatók a részletek.

Úton a Realme GT Neo 6 SE, lapkája még nagyobb teljesítményű lehet, mint a Galaxy S23 Ultraé volt

Az információkat a Digital Chat Station közölte. Elhangzott, hogy az eszközön lesz egy sík OLED kijelző, ultravékony kerettel. A felbontása 1.5K+ lesz, a képfrissítése pedig 144 Hz, és támogatni fogja a 2160 Hz-es PWM fényerőszabályozást. Nagy valószínűséggel 6.74 hüvelykes kijelzőről van szó, mivel a specifikációk nagy része megegyezik az elődjével.

A legnagyobb újdonság azonban a motorháztető alatt található: egy Snapdragon 8 Gen 2 lapka, amely valamivel nagyobb teljesítményt nyújt, mint a Samsung Galaxy S23 zászlóshajóinál. Hozzá társul a LPDDR5X RAM és a gyors UFS 4.0 tárhely. Ha a pletykák igazak, a telefon nagy kapacitású akkumulátorral, 100W-os vezetékes töltéssel és hátulra helyezett 50 MP-es főkamerával érkezik.

A Digital Chat Station úgy gondolja, hogy a Realme GT Neo 6 SE a Realme 11 szériával együtt kerülhet piacra hamarosan. Azonban realistább becslések szerint a megjelenés valószínűbb időpontja az év harmadik negyedéve lehet. Még nem teljesen világos, hogy a mobiltelefon globálisan elérhető-e, tekintettel arra, hogy a Realme GT Neo 5 SE még nem jutott el Európába.