A Nothing Phone (1) volt az egyik legmegosztóbb telefon az elmúlt évben, és talán a legjobb ár-érték arányú középkategóriás készüléknek számított. Egyesek imádták, mások a hátlapon található világító Glyph elemet csak egy reklámfogásnak tartották. Most a Nothing Phone (2) érkezésére készülhetünk, amelyhez már megjelent egy előzetes és a várható megjelenési időpont is.

A Nothing bejelentette, hogy a következő okostelefonjának piacra dobását tervezi, amelyet Nothing Phone (2)-ként ismerünk. Ezúttal egy prémium kategóriás készülékként, egy zászlóshajó modellként népszerűsíti, nem pedig egy középkategóriás telefonként. A készülék egy Snapdragon 8-as sorozatú processzorral érkezik. Az Android 13 és a Snapdragon 8+ Gen 1 processzor szerepel a kiszivárgott információk szerint.

A Nothing hivatalosan bejelentette, hogy elindította az Android 14 bétáját a Phone (1) számára. Ezen kívül az Ear (2) fülhallgatók már elérhetők az üzletekben. A Nothing Phone (2)-re visszatérve, három kamerás rendszerre számítunk a korábbi dupla kamera helyett, legalábbis egy hónappal ezelőtt egy koncepciótelefon-tervező és renderelő ezt jelezte.

Legalább 6,4 vagy 6,5 hüvelykes AMOLED kijelzőt, Android 13-at Nothing OS fedőréteggel, 12 GB RAM-ot és 256 GB tárhelyet várunk. A 5000 mAh-s akkumulátor mellett a Glyph rendszer bonyolultabbá válik és további funkciókat kap. A vezeték nélküli töltés is a felszereltség része lesz.