A „Gran Turismo” nevű játéksorozat a versenyjátékok terén az egyik legnépszerűbb. A sorozat, amely kizárólag a PlayStation konzolokhoz készült, évek óta szórakoztatja a játékosokat és a GT Academy program segítségével még az autósport világába is bevezette őket. A játék 2023-ban filmre készül, és az első előzetest már megtekinthetjük a YouTube-on.

A Gran Turismo játék a filmvászonra kerül, előzetest és premier dátumot is kaptunk

Úgy tűnik, a film egy valós történeten alapul, amelynek főszereplője a fiatal Jann Mardenborough (Archie Madekwe), aki Gran Turismo játékosként versenyre lép, hogy a szimulátorból valódi versenyautóba váltson. A népszerű színész, David Harbour alakítja a filmben a fiatal főhős edzőjét, Jack Saltert.

Bár eleinte nem tartja jó ötletnek, hogy a játékosok valódi versenyautókat vezessenek, segít a fiatal hősnak a váltásban. Az első Sony „Gran Turismo” előzetes nem szépíti a valóságot, és rávilágít a szimulátoron futó versenyek kényelme és a valódi versenyautók kemény valósága közötti kontrasztra. Az előzetes alapján izgalmas küzdelmekre számíthatunk a fiatal pilóta karrierjében.

Kíváncsian várjuk, hogyan alakul a történet és a film akciója. A film bemutatója 2023. augusztus 11-én lesz. A sorozat legutóbbi játéka a Gran Turismo 7, amely PlayStation 5-ön érhető el kb. 19 200-ért.