Május 31-én globális premierje volt a Garmin legújabb okosóráinak, a Fenix 7 Pro és Epix Pro (Gen2) sorozatoknak. Garmin legújabb okosórái, melyek bemutatása általában helyi szinten történik, ezúttal közvetlenül kerültek a figyelmünk középpontjába. Egy különleges esemény adott lehetőséget számomra, hogy első kézből ismerjem meg ezeket az újdonságokat. Most pedig itt az idő, hogy alaposabban is felfedezzük ezeket az innovatív termékeket.

Megértve, hogy a Garmin termékpalettája elsőre talán kissé zavarba ejtő lehet, igyekszem tisztázni a különböző sorozatok közötti eltéréseket, és bemutatni az egyes szériában debütált modelleket. Rendelkezésemre áll minden szükséges információ, hogy áttekinthetővé és könnyen érthetővé tegyem a választékot!

Epix Pro (Gen2) vagy Fenix 7 Pro?

A két sorozat közötti különbségek első pillantásra talán nem egyértelműek. Röviden összefoglalva, ha fényes AMOLED kijelzővel ellátott okosórát szeretnél, az Epix Pro (Gen2) sorozat modelljeit ajánlom. Az új modell már nem csak 42 és 47 mm-es méretben kapható, mint elődje, hanem egy 51 mm-es változat is elérhető, mely 1,4 hüvelykes képernyővel rendelkezik.

Garmin Epix Pro (Gen2)

Az óra standard, szafírüveggel védett Sapphire, Pro Standard és Pro Sapphire változatokban érhető el. A standard és a Pro változatok közötti különbség a burkolat anyagában rejlik: az alapverziók acélból, míg a Pro modellek titánból készülnek.

Garmin Fenix 7 Pro

Másik oldalról, a Fenix 7 / 7 Pro sorozat 42, 47 vagy 51 mm-es méretű okosórákat kínál, napfényben olvasható memória-képpontos (MIP) kijelzővel. Az Instinct Solar modellekhez hasonló képernyőkről van szó, de itt a kijelzők képesek színek megjelenítésére is.

E sorozatban öt különböző változat közül választhatsz:

  • Standard (acél ház, MIP kijelző)
  • Solar (acél ház, MIP kijelző Power Glass napelemes töltéssel)
  • Sapphire Solar (acél ház, szafírüveggel védett kijelző, Power Glass napelemes töltéssel)
  • Pro / Solar (Titán ház, napelemes üveg töltésre)
  • Pro / Sapphire Solar (Titán ház, safírüveggel védett MIP kijelző, napelemes üveg töltésre)

Az elérhető méretek (42, 47 és 51 mm) és változatok kombinációjából adódóan a Garmin összesen 27 új okosórát dobott a piacra a Fenix 7 / 7 Pro és az Epix Pro (Gen2) sorozatokban. Fontos kihangsúlyozni, hogy ha kimagasló minőségű AMOLED kijelzőt preferálsz, az Epix Pro (Gen2) modell a legjobb választás számodra. Ha viszont a napelemes töltés és/vagy a napfényben is jól látható MIP kijelző a prioritásod, egy Fenix 7 Pro sorozatú óra lehet a legideálisabb opció.

Újdonságok

Az új modellek szerencsére nem térnek el lényegesen egymástól a funkciók és hardveres jellemzők tekintetében. Minden modell büszkélkedhet nagy kijelzővel, hosszabb üzemidővel, NFC-képességgel a Garmin Pay fizetésekhez, valamint 10ATM vízállósággal. Újdonságként mindkét sorozatban megjelenik a LED zseblámpa funkció, amely először a Garmin Instinct 2X Solar modellen debütált. Ez a zseblámpa SOS móddal is rendelkezik, háromféle fényerősség beállításával, és futók vagy kerékpárosok számára lehetőséget biztosít az intermitáló fénybeállításra, hogy éjszaka is jól láthatóak legyenek.

Emellett a Garmin egy új pulzusmérő szenzort is beépített, melyet “Cardio Wrist Garmin Elevate Gen5”-nek neveztek. Ez a szenzor precízebb méréseket kínál, kiküszöbölve az extern pulzusmérő szenzorok iránti igényt. Az órák 32 GB tárhellyel rendelkeznek, GPS funkcióval, nyomon követik az alvási mintázatodat, a véroxigén-szintet, a fizikai aktivitásodat és a stresszszintet.

A Garmin okosórák mostantól 30 új sporttevékenység nyomon követését támogatják. Ez a lista a korábbi, már meglévő sportok kiegészítéseként jött létre, és a következő tevékenységeket tartalmazza:

  1. Kosárlabda
  2. Röplabda
  3. Mezőhoki
  4. Jéghoki
  5. Labdarúgás
  6. Amerikai futball
  7. Rögbi
  8. Frizbi
  9. Krikett
  10. Softball
  11. Baseball
  12. Jégkorcsolyázás
  13. Görkorcsolyázás
  14. Íjászat
  15. Off-road (overland) túrázás
  16. Quad (ATV) vezetés
  17. Hómobillal való közlekedés (snowmobil)
  18. Motorozás
  19. Fehérvízi evezés (whitewater)
  20. Kajakozás
  21. Box
  22. MMA (kevert harcművészetek)
  23. Búvárkodás (snorkel)
  24. BMX kerékpározás
  25. Motocross
  26. Asztalitenisz
  27. Squash
  28. Fallabda (racquetball)
  29. Tollaslabda
  30. Padel (padlótenisz)

Az Epix Pro (Gen2) modelleknél a Garmin bevezette a RED SHIFT módot. Ez az éjszakai mód szemkímélőbbé teszi az AMOLED kijelzőket, az óra teljes felületén alkalmazva, beleértve a térképeket és a követő alkalmazásokat is.

A legújabb, legizgalmasabb modelleket már teszteljük:

  • Garmin Fenix 7 Pro, 51mm, szafír üveggel és napelemes töltéssel
  • Garmin Epix Pro (Gen2), 51mm, standard változat

Mindkét óra részletes tesztjét hamarosan közzétesszük.

A Garmin legfrissebb prémium okosórái, a Fenix 7 Pro és Epix Pro (Gen2) megérkeztek! Melyiket válasszuk és mennyibe kerülnek?

Az új modellek beszerzésekor érdemes megfontolni a preferált kijelző típust, a napelemes töltés fontosságát, és azt, hogy szükséged van-e a RED SHIFT módra. Különböző változatok állnak rendelkezésre, szafír üvegvédelemmel, rozsdamentes acél vagy titán kerettel, 42, 47 vagy 51 mm-es méretben.

Az új Garmin órákat a cég honlapján találhatod meg. A Fenix 7 Pro sorozat árai 231 200 forinttól indulnak, míg az Epix Pro (Gen2) modellek minimum 298 500 forintba kerülnek. A választott változat függvényében az árak akár 373 200 és 411 200 forint között is mozoghatnak.