Ezen a héten debütált a Motorola edge 50 Pro, egy középkategóriás okostelefon prémium dizájnnal, AI-funkciókkal gazdagított kamerával és IP68-as tanúsítvánnyal. Az “edge” sorozatra jellemző ívelt kijelző itt is megmaradt, és minden részletet a következőkben ismertetünk.

Motorola edge 50 Pro

Dizájn és kijelző

Dizájn szempontjából – legalábbis az elejét nézve – a telefon nem mutat jelentős eltérést az egy évvel ezelőtt áprilisban bemutatott Motorola edge 40 Pro elődjéhez képest. Az ívelt szélek itt is megmaradtak, viszont a hátlapon lévő fotómodul más megközelítést kapott: egy darabból álló hátlapot alkalmaznak, ami az OPPO Find X5-re emlékeztet.

Motorola edge 50 Pro
Motorola edge 50 Pro

Három színváltozatban kapható: fekete és lila öko-bőr borítással, valamint egy ezüst/szürke változat, ami érdekes, hullámos gradienssel ellátott matt policarbonátot használ. A kijelző egy 6,7 hüvelykes pOLED, 144 Hz-es frissítési rátával, 2712 x 1220 pixeles felbontással és akár 2000 nit fényerővel.

Ez az első okostelefon, amely Pantone által hitelesített színeket használ a természetesebb és pontosabb színek, valamint a bőrtónusok megjelenítésére.

Hardver

A belső hardver tekintetében úgy tűnik, hogy a Motorola edge 50 Pro esetében egyfajta visszalépést tapasztalhatunk az előd, a Snapdragon 8 Gen2 lapkával szerelt modellhez képest. Itt egy középkategóriás chipsetet, a Snapdragon 7 Gen3-at találjuk, ráadásul nem is a legutóbbi OnePlus Ace 3V-n látott Plus változatát.

Motorola edge 50 Pro

Specifikációk:

  • Kijelző: 6,7 hüvelyk, pOLED, 2712 x 1220 pixel, 144Hz
  • Processzor: Snapdragon 7 Gen3 (4nm), Adreno 720
  • Konfigurációk: 8/12 GB RAM LPDDR4X + 256 GB UFS 2.2
  • Szelfikamera: 50 MP, autofókusz, f/1.9, Quad Pixel
  • Hátlapi kamera: 50 MP széles, f/1.4, OIS + 13 MP ultra-széles, autofókusz, makró + 10 MP telefotó, 3x optikai zoom
  • Csatlakoztathatóság: 5G SA/NSA, Wi-Fi 6e, Bluetooth 5.3, NFC, USB-C
  • Operációs rendszer: Android 14
  • Egyéb: IP68-as tanúsítvány
  • Audio: sztereó hangszórók, Dolby Atmos
  • Akkumulátor: 4500 mAh, 125W-os vezetékes töltés, 50W vezeték nélküli töltés, 10W fordított vezeték nélküli töltés

Kamera és kamera funkciók

A Motorola edge 50 Pro kamerarendszere is figyelemre méltó jellemzőket kínál. Kezdjük az előlapi kamerával, amely egy 50 megapixeles, autofókuszáló egység, ideális választás minőségi szelfik és vlog készítéshez. Ez a kamera a kijelzőben elhelyezett pötty alakú kivágásban kapott helyet.

Motorola edge 50 Pro

A hátlapon egy háromlencsés kameraegység található, amely egy 50 megapixeles széles látószögű kamera (f/1.4, OIS), egy 10 megapixeles teleobjektív (3x optikai zoom, 50x hibrid zoom) és egy 13 megapixeles ultra-széles látószögű kamera kombinációját kínálja. Az ultra-széles lencse rendelkezik autofókusszal, amely makrófotózásra is alkalmas.

Fontos megjegyezni, hogy az Edge 50 Pro az első Motorola okostelefon, amely az AI Photo Enhancement Engine-t használja, amely funkciók a mozgó objektumok jobb rögzítését és a színsegmentációt teszik lehetővé. Az AI funkciók között szerepel az adaptív stabilizálás, az autofókusz követés és a döntési mód. A kamera rendszer továbbá Pantone tanúsítvánnyal is rendelkezik a természetesebb színek pontos rögzítése érdekében.

Egyebek

A Motorola edge 50 Pro más jellemzőiről is beszélhetünk, kezdve az akkumulátorral: a készülék egy 4500 mAh-s egységet kapott, ami 125W-os vezetékes és 50W-os vezeték nélküli töltési sebességet biztosít. Az IP68-as tanúsítvány garantálja a víz és por elleni ellenállást, míg az operációs rendszerként Android 14 fut a készüléken, a HelloUX felhasználói felülettel, amely generatív AI funkciókat kínál egyedi háttérképek létrehozásához.

Motorola edge 50 Pro

Emellett az Edge 50 Pro az első olyan telefon, amely támogatja a Motorola Smart Connect-et, a Motorola és Lenovo táblagépeken, okostelefonokon és PC-ken futó új Moto folytonossági funkciók készletét, amely támogatja a külső kijelzőket és az adatszinkronizációt.

Ár és elérhetőség

A Motorola edge 50 Pro jelenleg csak az indiai piacon jelent meg, 350 eurós kezdőáron (kb. 137 000 Ft) az 8 GB RAM és 256 GB flash tárolóval rendelkező konfigurációban.