A telefonpiac egyre inkább az olcsóbb készülékek prémium kategóriájú tervezésének irányába mozdul el. Az OPPO új fejlesztés alatt álló készüléke, az A3 Pro, amely az előző év végén debütált A2 Pro közvetlen utódja lehet, éppen ezt a tendenciát követi. A készülék terveit OnLeaks szivárogtatta ki, és bár az A3 Pro egy költséghatékony modell, mégis figyelemre méltó dizájnt kínál, többek között egy hátlapi műbőr bevonattal.

Az OPPO A3 Pro méretei 162,7 x 74,5 x 7,8 mm, és egy 6,7 hüvelykes, valószínűleg AMOLED kijelzővel rendelkezik. A készülék hátulján két kamera található – egy balra, egy jobbra elhelyezve – és egy kör alakú LED-világítás is. Egy dekoratív elem is helyet kapott a felső részen, amely egy fotószenzorhoz hasonlít. A kamera modul kör alakú, de nem lóg ki túlságosan a készülék profiljából.

Az A3 Pro hátoldala enyhén ívelt, az oldalakon bombázott kerettel, és alul egy USB-C port található. A készüléken oldalt található egy be-/kikapcsoló gomb és hangerőszabályzók, valamint a kijelzőn egy pontszerű kivágással ellátott szelfikamera is megtalálható. Sajnos a telefon pontos specifikációiról még nem állnak rendelkezésre információk. Az előd, az A2 Pro, egy MediaTek Dimensity 7050 lapkával, 8 vagy 12 GB RAM-mal és 256 vagy 512 GB tárhellyel érkezett.

Az OPPO A3 Pro esetében várhatóan apró hardveres fejlesztések lesznek, és valószínű, hogy a készülék globális piacra is eljut. Potenciális alternatívája lehet például a Redmi 13-nak, a Samsung Galaxy A15-nek, vagy a Motorola egyes elérhetőbb modelljeinek.