Már korábban is találkozhattunk kigördíthető telefonokkal, de ezeket a modelleket főként prototípusokban alkalmazták. Sok technológiai vásáron mutatkoztak be, és a tervek szerint az elkövetkező években megjelenhetnek a boltokban. Úgy látszik, a kínai gyártók olyan népszerűek szeretnének lenni ezen a területen, mint a Samsung, amely néhány évvel ezelőtt vezette be az összecsukható telefonokat. Nézzük meg, mire számíthatunk!

vivo rollable phone

Dél-Koreából érkező információk szerint a vivo már 2024 végén bemutatna egy kigördíthető telefont. A Samsung viszont csak 2025-re tervez hasonlót. Nem csak a vivo dolgozik ezen: a Transsion is (Infinix, Itel, Tecno márkákkal) fejleszt az ilyen kialakítású készülékekkel. Egy kihajtható kijelzős Tecno prototípusát már láthattuk, tehát a híreknek lehet alapjuk.

vivo

A kigördíthető telefonok egy új termékkategóriát képviselnek, és biztosan nagy verseny lesz a cégek között. A Samsung már bizonyított a Fold és Flip modellekkel, amik a megjelenésük óta népszerűek. Ugyanígy a kihajthatók is teret hódíthatnak maguknak, és az elsők között lenni előnyt jelenthet a piacon.

A vivo már most előnyben lehet, hiszen az OPPO, mint testvér vállalata, már bemutatott egy prototípust 2020-ban. A Motorola is aktívan fejleszt: bemutattak egy kigördíthető modellt, amely kijelzőjét 5-ről 6,5 inchre növeli.

Most várjuk, melyik cég lesz az, amelyik elsőként jelenik meg ezen a piacon, és hogy milyen fogadtatása lesz az új készülékeknek.