A Logitech bejelentette legújabb partnerei között az iFixitet, amelynek köszönhetően a felhasználók mostantól otthonukban könnyebben javíthatják meg vezérlőiket, billentyűzetüket és egereiket. Meg kell említenünk, hogy az iFixit a Samsunggal is hasonló együttműködésben áll, és már várjuk, hogy Európába is betörjön. Eközben az iFixit javítókészletei az Amazonon és az eBay-en is kaphatók.

A Logitech egér önálló javítása otthon már nem álom!

Az említett két márka közös projektjének keretében az iFixit pótalkatrészeket, javítóeszközöket és utasításokat biztosít a Logitech termékek javításához. Ez azt jelenti, hogy a garancia lejártát követő támogatást és közös javítási útmutatók készítését is tartalmazza. Az iFixit Logitech Repair Hub eredeti pótalkatrészeket és akkumulátorokat kínál a Logitech MX Master és MX Anywhere (egér) termékeihez.

Az alkatrészeket külön-külön értékesítik, részét képezve a Fix Kits-nek, amelyek tartalmazzák az összes szükséges eszközt és alkatrészt. Kezdetben a program csak az Egyesült Államokban lesz elérhető, és a vásárlóknak lehetőséget ad arra, hogy ezen a nyáron megvásárolják az eredeti Logitech alkatrészeket, és otthonukban cseréljék ki a hibás részeket.

Ez csupán az egyik lépés, amelyet a Logitech tesz annak érdekében, hogy meghosszabbítsa termékei élettartamát, és fenntarthatóbb, környezetbarát gyakorlatokat alakítson ki, csökkentve ezzel az elektronikus hulladékot.