Azt tűnik, hogy az Amazon elérte azt a kritikus eladási számot, amit mindig is célul tűzött ki: már félmillió Alexa-képes eszközt adtak el. A sikert “megünnepelendő”, a cég bejelentett új Echo audio eszközöket. Az új kínálatban szerepel az Amazon Echo Pop okos hangszóró, amely a színes és trendi dizájnnal, valamint a Spotify, Apple Music és Deezer integrációval kelti fel a figyelmet. Alább olvashatjuk a részleteket.

Az Amazon bemutatja az Echo Pop-ot: Színes és trendi okos hangszóró az Alexa személyi asszisztenssel, Spotify, Apple Music és Deezer integrációval

Az Amazon Echo Pop fél-gömb alakú dizájnnal érkezik, és elérhető fekete, zöld, lila, szürke, piros, kék, narancs és cián színben. A hangszóró textil és újrahasznosított alumíniumból készült, a motorháztető alatt pedig egy Amazon AZ2 Neural Edge processzor található. Az Alexa személyi asszisztens készen áll arra, hogy válaszoljon kérdéseinkre, és távolról lejátssza a kedvenc dalainkat vagy podcastjeinket. A hangszóró integrált Apple Music és Spotify szolgáltatásokkal rendelkezik, de Bluetooth segítségével is lejátszhatunk zenét a mobiltelefonunkról.

A hangszóró felső részén van egy világító sáv, amely csak akkor világít, ha az Alexát használjuk – az Amazon nagy hangsúlyt fektet a felhasználói adatvédelemre. Az Echo Pop mérete 3,9 x 3,3 x 3,6 hüvelyk, és egy nagy 1,95 hüvelykes mélynyomóval rendelkezik. Bár az Echo Dot termékcsalád eszközeihez hasonlítják, a Pop modell kisebb és közepes méretű szobákhoz (hálószoba, konyha) ideális.

Ez az új modell pénztárcabarát, de nem rendelkezik hőmérsékletérzékelővel vagy gyorsulásmérővel. Ez azt jelenti, hogy nem tudunk hőmérséklet alapú automatizálásokat létrehozni. Az Echo Pop okos hangszórót előrendelhetjük az Amazon DE weboldalán, ahol a termék ára 54,99 euró (kb. 20 600 Ft), de jelenleg nem szállítanak Magyarországra.