A játékosok közösségében felpezsdült a hangulat, miután új képek kerültek nyilvánosságra, amelyek egy új Xbox Series X modellt ábrázolnak. Ezek a szivárgott képek egy fehér színű Xbox Series X konzolt mutatnak, amely külsőre hasonlít a jelenlegi modellre, azonban egy lényeges különbséggel: nincs benne lemezmeghajtó. A fehér szín az Xbox Series S konzolon és egy 2022-es Logitech reklámban látott egyedi modellen használt árnyalathoz hasonlít. Pletykák szerint ez a változat apró hardveres fejlesztéseket is magában foglal.

Az Exputer jelentése szerint a szivárgott digitális Xbox konzol egy nagyobb és jobb hűtőbordával rendelkezik, és várhatóan 50-100 dollárral olcsóbb lesz, mint a jelenlegi 499 dolláros Xbox Series X konzol. Jelek utalnak arra, hogy a piacra dobás időpontja az idei év júniusa vagy júliusa lehet. Bár a Microsoft hivatalosan még nem nyilatkozott a szivárgásról, a The Verge megerősítette ezeket az állításokat, hozzátéve, hogy további dokumentumokat látott, amelyek igazolják a szivárgott fotók hitelességét.

A múlt évben kiszivárgott jogi dokumentumok is utaltak egy új, henger alakú Xbox konzol létezésére, mint a generációközi frissítési stratégia részét. “Brooklin” kódnéven és teljesen digitális kialakítással a dokumentumok egy 2024 novemberi piacra dobást céloztak meg, 499 dolláros induló árral. Nemrégiben az Xbox elnöke, Sarah Bond nyilatkozott arról, hogy a Microsoft aktívan dolgozik a következő generációs Xboxon, amelyet “a hardvergenerációk legnagyobb technikai ugrásaként” ígér.

A hardveres fejlesztéseken túl a Microsoft úgy tűnik, stratégiát vált a játékiparban, több első partis játékát is elérhetővé téve más platformokon. A Microsoft Gaming vezérigazgatója, Phil Spencer beszélt a vállalat nyitottabb ökoszisztémákat támogató erőfeszítéseiről hardverein. Emellett kifejezte érdeklődését, hogy a jövőben más áruházak, például az Epic Games Store is elérhetővé váljanak az Xboxon.