RAM vagyis a memória kulcsfontosságú alkatrésze a számítógépeknek és az okostelefonoknak is. Az elmúlt időszakban már két 24 GB RAM-mal felszerelt telefon is piacra került: egy OnePlus és egy realme modell. Most pedig 32 GB RAM-mal szerelt készülékekre is számíthatunk, ha hihetünk a tippelőknek, például a Digital Chat Station információinak.

 

A legtöbb telefon 8 GB RAM-mal indít, ami a napi feladatokhoz tökéletesen elegendő. Ha viszont játékokkal vagy videószerkesztéssel foglalkozol, akkor 16 GB RAM már igencsak hasznos lehet. 18 GB-os modellek is voltak már két évvel ezelőtt, a 24 GB pedig nemrégiben jelent meg a OnePlus Ace 2 Pro és a realme GT 5 modellekben.

A következő okostelefon szenzáció 32 GB RAM-mal jöhet: Mikor lesz már túl sok a sok?

A Digital Chat Station nemrégiben közzétett egy bejegyzést a Weibo közösségi platformon, amelyben azt állítja, hogy már tesztelik az 32 GB RAM-mal felszerelt mobilokat. A tippelő nem árulta el, hogy melyik márka tolja meg ezt a határt, de elképzelhető, hogy a realme, a OnePlus vagy a Nubia lehet az, mivel ezek a gyártók már korábban is nagy RAM-mennyiségekkel kísérleteztek. Például a Nubia Red Magic 8S Pro volt az első, ami 24 GB RAM-mal került a boltokba.

Az emberek azonban már nem annyira éhesek a magas teljesítményre, főként mivel már évek óta létezik a virtuális RAM is, amelyet a belső tárhelyből allokálnak. 32 GB RAM még egy asztali számítógépen is soknak számít, kivéve, ha például 3D grafikával foglalkozol. Mobiltelefonon valós alkalmazási területét nehéz megtalálni, még akkor is, ha például több tucat Chrome fül van nyitva, fut a Genshin Impact és közben Twitch-en is streamelsz.

Nézd meg videó tesztünket: Fedezd fel a telefon valós képességeit!