A “BMW Motorrad 100” évfordulójára Dirk Oehlerking a Kingston Custom-ból egy különleges motorral rukkolt elő: az R 18 “The Crown”-nal. Ez az alkotás egy egyedi kombinációt képvisel erőből, eleganciából és innovációból.

Oehlerking több mint 30 éve készít egyedi motorokat, melyeket ipari kultúra és kézművesség inspirál. Az R 18 “The Crown” ezen munkásságának csúcsát képviseli. A tervezési folyamat során az új BMW R 18-as modellt alakította át, újszerű formákat és vonalakat kialakítva. Ezzel párhuzamosan technológiai módosításokat is végzett, többek között egy új első kerékfelfüggesztés kialakításával.

Az R 18 “The Crown” minden részletében az aprólékos kézi munka jeleit viseli. A 8 literes üzemanyagtartályt és a karosszériát 2 mm vastag alumíniumból készítette, és a motorhoz kézzel készült rozsdamentes acél kipufogócsöveket is adott. A végleges design-t Champagne Platinum festéssel és egy kis koronával díszített BMW márkajelzéssel tette teljessé.

Az R 18 “The Crown” bemutatása 2023. július 7-9. között lesz Berlinben. Ez a motor egy művészi alkotás és mérnöki csoda egyben, mely az R 18-at és a BMW Motorrad 100 éves örökségét emeli ki.