A BYD, amely a Build Your Dreams (építsd az álmod) jelmondatot viseli, Kína egyik legnépszerűbb elektromos autógyártójaként ismert. Globális szinten is kiemelkedő helyen állnak az eladási ranglistán. A cég, mely Komáromban buszok gyártásával is foglalkozik, technológiai innováció terén is élen jár. Már a tavalyi év elején teljes mértékben abbahagyták a benzines autók gyártását.

BYD Atto 3
BYD Atto 3

Ezután kezdtek csak tisztán elektromos és plug-in hibrid autók gyártásába. A BYD tavaly terjeszkedni kezdett Európába is. Miután 18 másik európai országban megjelentek, hamarosan Magyarországon is kaphatóak lesznek autóik. Elsősorban az Atto 3 nevű SUV-ot, a Dolphin egyterűt és a Seal sportos autót hozzák el nekünk.

BYD Dolphin
BYD Dolphin

Emellett a palettán szerepel egy ETP 3 nevű kishaszongépjármű is. Két jelentős kereskedelmi partnerrel dolgoznak együtt: a Wallis Motorral és a Duna Autóval. Jelenleg csak ezeknél a kereskedőknél érhetőek el az autók, de a jövőben 20 további üzletben szeretnének megjelenni.

BYD Seal
BYD Seal

A BYD az autóira 6 év vagy 150 000 kilométer, míg az akkumulátorokra 8 év vagy 200 000 kilométer garanciát biztosít. A 24 órás országúti segélyszolgálat és a tervezett országos szervízhálózat is hozzájárulhat a márka növekvő népszerűségéhez. Továbbá, mivel a cég 2016 óta gyárt buszokat Magyarországon, terveik között szerepel akkumulátor összeszerelési üzem indítása Fóton.

BYD ETP 3
BYD ETP 3