Az Apple új telefonjainak bemutatásáig már nem maradt sok idő. Az iPhone 15-ről szóló részletek már néhány hónapja megjelennek a weben. Nemrégiben azt hallottuk, hogy problémák adódtak a gyártás során, mivel a kijelzőgyártók nehézségekbe ütköztek. A Samsung esetében úgy tűnik, hogy ez nem áll fenn, hiszen a dél-koreai cég már megkezdte az OLED paneljeinek gyártását az iPhone 15-höz. Más gyártók (mint a LG és a BOE) azonban nem boldogulnak túl jól. Alább részletezzük a helyzetet.

A The Elec jelentése szerint az Apple engedélyezte a Samsung számára, hogy OLED paneljeiket gyártsák az új iPhone 15, 15 Plus, 15 Pro és 15 Pro Max modellek számára. Eközben a LG és a BOE még nem haladtak túl a PVT-n (Production Validation Testing). Belső források szerint a BOE késni fog, és nem fogja tudni elegendő panelt gyártani az új modellek bemutatásáig. Ezek a kijelzők fény szivárgását tapasztalják a Face ID réshez készült nyílásban (az úgynevezett Dynamic Island).

Ha a BOE nem képes megoldani a problémát, valószínű, hogy a gyártás egy részét a Samsung veszi át. Már vannak pletykák arról, hogy az Apple lemondta a BOE-vel kötött szerződését, tekintettel arra, hogy a gyártó nem tud lépést tartani.

A következő hónapokban további részletek válnak majd ismertté ezzel kapcsolatban.