A Huawei legújabb fejlesztése, egy napelemes rendszerekhez optimalizált energiatároló rendszer, amely 40%-kal nagyobb energiahatékonyságot kínál elődeinél. Ez a jelentős előrelépés új lehetőségeket nyithat a lakossági felhasználók energiaellátásában, növelve önfenntartó képességüket.

Az energiatároló “Smart String” technológiával érkezik, ami lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy az energiaigényeikhez igazítva választhassanak a 6,9 kWh, 13,8 kWh, és 20,7 kWh tárolókapacitások közül. Az új rendszer rugalmassága kiemelkedik: a modulokat párhuzamosan üzemeltetve a tárolókapacitás akár 82,8 kWh-ra is növelhető, ideális megoldást nyújtva nagyobb energiaigényű otthonok számára.

Biztonság tekintetében a rendszer magas szintű védelmet biztosít, többek között túltöltés, túlmelegedés és elektromos túlterhelés ellen. Emellett extrém hőmérsékleti körülmények között is megállja a helyét, -20°C és +55°C között, és IP66-os vízállósági szintjének köszönhetően akár 40 cm mély vízben is képes működni 72 órán át. A tűzvédelmi rendszer is kiemelkedő, amely 15 másodpercen belül észleli és eloltja a tüzet.

A magyar piacra 2024 szeptemberében érkezik a rendszer, a bécsi bemutatót követően. A Huawei becslései szerint a hazai energiatárolási piac jelentős növekedés előtt áll, amelyet a napelemes rendszerek elterjedése és a hálózati korlátok enyhülése táplál. Az új technológia nemcsak a tárolási kapacitást növelte meg, hanem az élettartamot is, akár 15 éves garanciát kínálva a vásárlóknak.

Az EMMA energiakezelő asszisztens további kényelmet biztosít, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy valós időben követhessék energiafogyasztásukat és optimalizálhassák saját energiahasználatukat. Ez a fejlesztés ígéretes lépés a zöld, szén-dioxid-semleges energiatermelés felé, összhangban a kormány 2030-as zöld energia célkitűzéseivel.