A “World of Warcraft Classic” soron következő kiegészítője, a “Cataclysm Classic” május 20-án fog megjelenni, ezzel ismét gazdagítva az MMO játék rajongóinak élményét. Ez a lépés körülbelül másfél évvel követi a “Wrath of the Lich King Classic” kiadását, amely már akkor is jelentős visszhangot váltott ki a közösségen belül. A “Cataclysm” kiegészítő visszahozza a játék azon korszakát, amelyet sok veterán játékos a műfaj fénykorának tekint.

Május 20-a jelentős nap a WoW játékosoknak: Cataclysm Classic megjelenése és Blizzard játékok visszatérése Kínába
Május 20-a jelentős nap a WoW játékosoknak: Cataclysm Classic megjelenése és Blizzard játékok visszatérése Kínába

A játékosok számára a várakozás április 30-án, egy előkészítő frissítéssel kezdődik, amely bevezeti a Goblin és Worgen fajokat, új faj- és osztálykombinációkat, valamint a régészet szakmát. A bővítmény hét új területet, kilenc új kazamatát és három új raidet, valamint a Tol Barad PvP területet és a Darkmoon szigetet is hozzáadja a játékhoz, ezáltal még bővül a felfedezhető tartalom.

Ezen kívül fontos fejlemény, hogy a Blizzard játékai, beleértve a “World of Warcraft”-ot, a “Hearthstone”-t, a “Diablo”-t, az “Overwatch”-ot és a “Starcraft”-ot, hamarosan ismét hozzáférhetővé válnak Kínában. Ez a visszatérés következik egy új megállapodásból, amelyet a Microsoft és a NetEase kötött. Ez a lépés nemcsak hogy újra megnyitja a hatalmas kínai piacot a Blizzard számára, hanem azt is ígéri, hogy a NetEase játékai szélesebb körben jelennek meg az Xbox konzolokon és más platformokon. A konkrét megjelenési dátumot a felek még bejelentik.