Az Epic Games és az Apple közötti több éves vita végre megoldódni látszik, aminek köszönhetően a Fortnite visszatér az iPhone-ra az Európai Unióban. Ez a konfliktus abból eredt, hogy az Epic Games kifogásolta a túlzott bevételi százalékot, amit az Apple és a Google a mikrotranzakciókból vett el.

2020-ban Tim Sweeney, az Epic Games alapítója, hangot adott annak, hogy az App Store és a Play Store túl sok pénzt szed be a fejlesztőktől. Az Apple 30%-os jutalékot vett minden alkalmazáson belüli vásárlásból, amit az Epic megpróbált megkerülni. Ennek eredményeként a Fortnite-ot eltávolították az App Store-ból, majd következett a pereskedés, melynek során az Apple és az Epic Games egymást perelték.

A vita az Egyesült Államokban az Apple javára dőlt el 2024 januárjában, de az EU-ban a helyzet másként alakult. Az Európai Unió új digitális piacokról szóló törvénye (Digital Markets Act) arra kényszerítette az Apple-t, hogy megnyissa ökoszisztémáját, ami lehetővé teszi a Fortnite visszatérését. Az Apple-nek mostantól jóvá kell hagynia a játékot valamelyik alternatív alkalmazásboltban, de a folyamat bonyolult és hosszadalmas lehet, mivel az Apple továbbra is tartósan ellenáll az Epic Games-nek.

Az Epic Games és az Apple közötti konfliktus megoldása lehetőséget nyújt a játékosok számára, hogy ismét élvezhessék a Fortnite-ot iPhone-on az EU-ban. Bár a folyamat nem lesz zökkenőmentes, az EU szabályozásai reményt adnak arra, hogy a jövőben több fejlesztő is hasonló sikert érhet el.