A Microsoft vezérigazgatója, Satya Nadella, közelmúltban Berlinben találkozott Mathias Döpfner-el, és számos témát érintettek, többek között a MI (mesterséges intelligencia) fejlesztéseit is. Az egyik legfontosabb megállapítása az volt, hogy a Windows Mobile operációs rendszer megszüntetése a legnagyobb stratégiai hibája volt. Azt mondta, hogy „újra kellett volna gondolni a számítógépek, táblagépek és telefonok közötti interakciót, azaz az ökoszisztémát”, és lehetett volna módokat találni a mobil divízió fenntartására.

A Microsoft évek óta jelentős változásokon ment keresztül Nadella vezetése alatt. A MI-ra való beruházások, mint például a generatív MI, egyre nagyobb hangsúlyt kaptak. Nadella úgy véli, hogy a MI jelenleg a legnagyobb potenciállal rendelkezik a vállalat számára. Ugyanakkor kiemelte, hogy fontos intézkedéseket kell hozni a technológia ellenőrzés alatt tartásához, és meg kell akadályozni annak káoszba torkollását.

A vezérigazgató számos más témát is érintett, köztük a vállalati kultúra, az empátia jelentősége és a Microsoft jövőbeni stratégiája. További részleteket az interjúból itt tudhatsz meg.