Az OpenAI május végén indította el a hivatalos ChatGPT alkalmazását az iPhone felhasználók számára. Ekkor megígérték, hogy hamarosan androidos változatot is kiadnak. Nos, ez már meg is történt: az alkalmazás már elérhető a PlayStore-ban, és bár még nem telepíthető, lehetőség van az előregisztrációra, hogy a legelsők között próbálhassuk ki.

A ChatGPT 2022 novemberében már webes változatban is elérhető volt, így elmondható, hogy a hivatalos okostelefonos alkalmazás viszonylag gyorsan megjelent. Az alkalmazásra nagy szükség volt, mivel a chatbot sikere után mindenféle gyanús klónok jelentek meg az AppStore-ban és a PlayStore-ban, néhányuk még kártékony szoftvereket is tartalmazott, az emberek pedig hivatalos változatot követeltek.

A ChatGPT hivatalos alkalmazása jövő héten érkezik az Android telefonokra: az OpenAI elindította az előregisztrációt

A ChatGPT alkalmazás most már elérhető a Play Store-ban, itt. Egyelőre csak előregisztrálni tudunk, így jövő héten, amikor telepíthetővé válik, értesítést kapunk. A leírásban kifejtik, hogy az alkalmazást ingyen lehet használni, a történet szinkronizálva lesz, és tartalmazza az OpenAI által nyújtott legfrissebb fejlesztéseket.

A ChatGPT-t számos módon használhatod, lehet vele beszélgetni, információkat keresni, vagy akár ajándékjavaslatokat is kérhetsz. A ChatGPT képes verseket írni, névjavaslatokat adni és sok másra. Az alkalmazást az első héten több mint 500.000 iPhone-felhasználó töltötte le. Arra gondolunk, hogy az Android verzióval is hasonló rekordot érhetünk el.

Ha iPhone / iPad készüléked van, itt töltheted le az alkalmazást, Androidos telefonnal pedig itt előregisztrálhatsz!