A Vivo tavaly debütált X90-es sorozata Kínában már jól ismert, európai megjelenését pedig idén áprilisban ünnepelhette. Úgy tűnik, a Vivo nem áll meg itt: a cég hamarosan világszerte elérhetővé teszi az X100-as sorozatot, így az alapmodell is mindenki számára hozzáférhetővé válik. Az interneten a napokban olyan információk bukkantak fel, amelyek a telefon jellemzőit tárgyalják.

Szóbeszédek szerint a Vivo X100 nemzetközi változata kissé eltérhet a kínai verziótól. A készülék modellszáma V2308, és a burkolata alatt a MediaTek Dimensity 8xxx sorozatú lapka található. Elképzelhető, hogy a Dimensity 8200-as vagy a még frissebb Dimensity 8300-as változat kerül bele. A kínai változatban a Dimensity 9300 lapka dolgozik, akárcsak a sorozat Pro modelljében.

Vivo X90 Pro Mobilissimo HU TESZT és ÉRTÉKELÉS

A pletykákat figyelembe véve a sorozat képe lassan kirajzolódik. A Vivo X100 Pro+ esetében egy Snapdragon 8 Gen 3 lapkával felszerelt, kamera-centrikus készülékről van szó. A Pro változatban a Dimensity 9300 lapka található, míg az alapmodell világszerte a MediaTek high midrange lapkájával lesz felszerelve. A TheTechOutlook kiadványban további részletek is napvilágot láttak. E szerint a Vivo X100 12 GB RAM-mal és 256 GB belső tárhellyel bír a legfejlettebb verzióban. Az AMOLED kijelző 120Hz-es frissítési rátát kínál, míg az 5000 mAh-s akkumulátor 100W-os töltést támogat.

A telefon világszerte fekete, fehér és lila színekben lesz elérhető. A debütálás időpontja várhatóan 2023 október-november lesz Kínában, míg Európában 2024 elején jelenik meg.