A mesterséges intelligencia (MI) technológiák idén magukkal ragadták az internetet. Az OpenAI a legjelentősebb szereplő ezen a területen, amelyet a Microsoft támogat. Május 19-én hivatalosan debütált az iOS-re kifejlesztett ChatGPT alkalmazás, és a cég ígérete szerint hamarosan Android telefonokra is elérhetővé válik. Addig is az iPhone-ra szánt ChatGPT alkalmazást a bemutatkozás első hat napjában több mint 500.000 felhasználó töltötte le.

Az iOS-ra kifejlesztett ChatGPT alkalmazás félmillió letöltést ért el a bemutatkozás első hetében, míg Magyarországon még várnunk kell

Az alkalmazás iPhone-on elérhető, kezdetben csak az Egyesült Államokban indult, de már így is lenyűgöző, hogy a bemutatkozás után csupán hat napon belül meghaladta az 500.000 letöltést, jelenleg az „Productivity” szekcióban az első helyen áll. Úgy tűnik, ez az egyik legnépszerűbb alkalmazásbemutató az elmúlt évben.

Természetesen, a ChatGPT sikerének kulcsa a média kitartó figyelmében és a felhasználók visszajelzéseiben keresendő. A pozitív visszajelzések és a mesterséges intelligencia alkalmazásának újszerűsége nagy érdeklődést váltott ki, amelynek köszönhetően az alkalmazás letöltésszáma rohamosan növekedett.

Az iOS-ra kifejlesztett ChatGPT alkalmazás félmillió letöltést ért el a bemutatkozás első hetében, míg Magyarországon még várnunk kell

Az OpenAI bejelentette, hogy a bemutatkozás első hetét követően számos új országban is elérhetővé teszik a ChatGPT alkalmazást. A terjeszkedés következő szakaszában Albánia, Horvátország, Franciaország, Németország, Írország, Jamaica, Új-Zéland, Nicaragua, Nigéria, Dél-Korea és az Egyesült Királyság szerepel. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók hamarosan letölthetik a ChatGPT alkalmazást ezen országokban is. Ugyanakkor a magyar felhasználóknak még türelemre lesz szükségük, ugyanis a jelenlegi terjeszkedési hullámban Magyarország még nem szerepel.

A cég ígérete szerint ez az alkalmazás hamarosan más országokban is elérhető lesz. Eközben várhatóan az Androidon is debütál az alkalmazás, közvetlenül a Google Playen keresztül. Jelenleg a ChatGPT webes változatát tudjuk ingyen is használni az OpenAI weboldalán.