Az ASUS legújabb zászlóshajója, a ROG Ally hordozható játékkonzol a napokban debütált a hazai piacon. A rajongók nagy örömére, a bemutató rendezvényen lehetőségünk adódott kipróbálni a készüléket. Az iFixit ismerős tesztelési módszere, a szétszedés során megállapítást nyert, hogy az új játékeszköz a Steam Deck-nél könnyebben javítható.

A szakértők gyorsan felfedezték, hogy az ASUS ROG Ally könnyedén szétszedhető, ellentétben a Steam Deck-kel. Az akkumulátor például egyszerűen eltávolítható, mivel csavarok tartják a helyén, míg a Valve versenytárs eszközében ragasztóval rögzített akkumulátor található. A thumbstick-ek és áramkörlemezek is egyszerűen hozzáférhetőek, ami nagyon hasznos lehet, ha drift problémával kell szembenézni.

Az SSD frissítése is egyszerű, azonban a kijelző eltávolítása már kihívást jelenthet, mivel a gyártó ragasztót használt a rögzítéshez. Ezen a téren szükségesek a megfelelő eszközök a biztonságos eltávolításhoz. Jelenleg az ASUS még nem kínál cserealkatrészeket a ROG Ally-hoz, de mivel a konzol még csak az út elején jár, hamarosan várhatóan megjelennek majd ezek az alkatrészek is.

Emlékeztetőül, az ASUS ROG Ally 16 GB RAM-mal és 512 GB SSD-vel jelenleg 315 000 Ft-ért érhető el a helyi piacon.