A Nokia 2023-as év második felében új mobiltelefon-sorozattal készül közönség elé lépni, mely sorozatban helyet fog kapni az újdonságnak számító Nokia G42 5G, melyről már találhatóak információk az interneten. A telefon adatai a GeekBench és a Bluetooth SIG adatbázisában is fellelhetőek, a következőkben pedig az eddig legfrissebb fotókat láthatják erről az új modellről.

Bemutató előtt tárulkoznak fel az új Nokia G42 5G képei és műszaki jellemzői

A szemünk elé táruló képek alapján a Nokia G42 5G két féle színben, lila és fekete kivitelben fog kapható lenni. A telefon ívelt oldalakkal és hátul található háromlencsés kamerával van felszerelve. Elöl vastag keretekkel és már szinte hagyományosnak tekinthető “csepp” kialakítású kijelző található.

Bemutató előtt tárulkoznak fel az új Nokia G42 5G képei és műszaki jellemzői

Az eszköz alsó felén is szembeötlő méretű keretet vehetünk észre. A telefon műanyagból van gyártva, tervezése során pedig a könnyű javítás volt a fő szempont. A QuickFix program keretében a felhasználók közvetlenül az iFixit-től tudnak javítási útmutatókat és alkatrészeket beszerezni. Könnyedén cserélhetőek lesznek a kijelző, a töltőport és az energiaforrásként szolgáló akkumulátor.

Bemutató előtt tárulkoznak fel az új Nokia G42 5G képei és műszaki jellemzői

Forrásainktól számos lényeges műszaki adatot is megkaptunk. A Nokia G42 5G egy 6,56 hüvelykes LCD kijelzővel lesz felszerelve, melynek felbontása 1612 x 700 pixel. A telefon ki- és bekapcsolására szolgáló gombba építettek bele ujjlenyomat-olvasót. A főkamera felbontása 50 megapixel, ezen kívül található még egy 2 megapixeles elmosódást (bokeh) és egy 2 megapixeles közeli (makró) felvételt készítő kamera.

Az előlapon található 8 megapixeles kamera a szelfik készítésére szolgál. A telefon 128 GB tárhellyel kerül forgalomba, és Android 13 operációs rendszerrel fut majd. 5000 mAh-s akkumulátorral és Qualcomm Snapdragon 480+ 5G lapkával rendelkezik. A kijelző frissítési sebessége 90 Hz, a képarány pedig 20:9. Kiszivárgott információk szerint a készülék 4 vagy 6 GB RAM-al lesz kapható, és a hozzávetőleges ára 99.999 Ft lesz.