A 35. Nemzetközi Informatikai Diákolimpia (IOI) lezárult, és az Acer márkanév alatt futó laptopokat ismét felhasználták a nagyszabású eseményen. A Techkalauz.hu számolt be róla, hogy ezúttal Szeged volt a házigazda, és a résztvevők nem csak itthonról, hanem a világ 90 különböző országából érkeztek. Az esemény célja, hogy az ifjú tehetségek megmutassák képességeiket az informatika és programozás területén, és az Acer támogatása nélkülözhetetlennek bizonyult az esemény gördülékeny lebonyolításához.

Az Acer látta el notebookokkal a Szegedi Informatikai Diákolimpiát és támogatja a tehetségkutatást
Az Acer látta el notebookokkal a Szegedi Informatikai Diákolimpiát és támogatja a tehetségkutatást

Az Acer Inc. az elmúlt években többször is támogatta az IOI-t, így ezúttal sem volt meglepő, hogy az egész rendezvény személyzetét és versenyzőit Acer notebookokkal látták el. Ezek a laptopok kiválóan alkalmasak voltak a bonyolult algoritmusok futtatására és az adott programozási feladatok megoldására.

Nem csak a versenyről van szó: az eszközöket a rendezvény lezárulta után helyi iskoláknak adományozták. Az Acer komolyan veszi társadalmi felelősségét, és hiszi, hogy a technológia segíthet az oktatásban és az emberek összekapcsolásában. Mint Emmanuel Fromont, az Acer vállalati alelnöke kifejtette, az Acer folyamatosan dolgozik azon, hogy áttörje az emberek és a technológia közötti korlátokat, és az IOI kiváló platform erre.

Az esemény együttműködésben a Szegedi Tudományegyetemmel került megrendezésre, és körülbelül 360 versenyző, továbbá körülbelül 300 nemzetközi kísérő és vendég vett részt rajta. A vasárnaptól kezdődő és vasárnapig tartó verseny a világ egyik legrangosabb középiskolai programozói eseménye volt.

Az Acer támogatásával, a technológia és az oktatás találkozásában, remélhetőleg sok fiatal tehetség találta meg a helyét, és lépéseket tett az informatika világában való elhelyezkedés felé.

Nézd meg videó tesztünket: Fedezd fel a telefon valós képességeit!