Nokia újabb jelentős együttműködést hirdetett meg, ezúttal a vivo-val kötött megállapodást, amely a 5G technológiával kapcsolatos szabadalmak használatát érinti. Emlékeztetőül, a OnePlus 12 már újra kapható Németországban, miután a OnePlus és az OPPO több mint egy évig volt kizárva a piacról a Nokia szabadalmi díjainak kifizetetlensége és egy jogi vita miatt. A Nokia és a vivo közötti megállapodás milyen következményekkel járhat, arról alább olvashat.

A többéves szerződés értelmében a vivo ismét piacra léphet olyan országokban, mint Németország és Franciaország, ahol korábban a Nokia által indított per miatt nem volt jelen. Az összes jogi vita rendezése után, ha a vivo gyorsan cselekszik, újra pozícionálhatja magát az EURO bajnokság kapcsán, ahol az utolsó alkalommal a legláthatóbb márkaként tűnt fel.

A vivo visszatérésével Európába, esély nyílik arra, hogy a vállalat új készülékei, mint például a V30 vagy az X100 sorozat, hivatalosan is megjelenjenek Magyarországon, amire számos olvasó kíváncsi a YouTube-on hagyott kommentek alapján. Nokia 2024-ben várhatóan 1,4 milliárd eurós bevételt generál az intellektuális tulajdonból, ami kevésbé tűnik lenyűgözőnek, ha figyelembe vesszük, hogy a vállalat évtizedek alatt 150 milliárd eurót fektetett kutatásba és fejlesztésbe.