A Samsung Galaxy S24 Ultra körüli izgalom nem csillapodik, most éppen a készülék titániumtartalmát vették górcső alá. A JerryRigEverything YouTube-csatorna legújabb videójában Zack mélyre hatol a Galaxy S24 Ultra titokzatos keretébe, hogy feltárja, mennyi titániumot tartalmaz valójában ez a csúcskategóriás készülék. Egy olyan világban, ahol az anyaghasználat minősége és mennyisége egyre fontosabbá válik a fogyasztók számára, a Samsung döntése, hogy titániumot használjon a Galaxy S24 Ultra keretében, különösen figyelemre méltó.

A videóból kiderül, hogy a Samsung, akárcsak az Apple az iPhone 15 Pro esetében, titániumra váltott, de egy lényeges különbséggel. A magas költségek miatt a Samsung nem egy teljes titániumból készült keretet alkalmaz, hanem titániumcsíkokat, amelyeket más anyagokkal kombinálva fújnak össze a készülék külső szerkezetének kialakításához. Ez a megközelítés, bár gazdaságosabb, felveti a kérdést, hogy a Galaxy S24 Ultra valóban mennyire “titániumos”, különösen ha összehasonlítjuk az Apple teljesen titánium keretével.

Zack kísérlete azt is megmutatta, hogy a Galaxy S24 Ultra keretének anyagösszetétele bár tartalmaz titániumot, a készülék fő szerkezeti ereje mégis az alumíniumból és a műanyagból származik. A titánium, bár jelen van, inkább csak egy része a keretnek, nem pedig annak fő alkotóeleme. Ez a megállapítás különösen érdekes azok számára, akik a prémium anyagok iránt érdeklődnek, és felértékelheti vagy éppen csökkentheti a Galaxy S24 Ultra vonzerejét a fogyasztók szemében.

Ezek a felfedezések fontos kérdéseket vetnek fel a prémium kategóriás okostelefonok anyaghasználatával és tartósságával kapcsolatban. A Samsung és az Apple eltérő megközelítése a titánium használatában tükrözi a különböző gyártási filozófiákat és a költséghatékonyság, valamint a minőség közötti egyensúlyt.