Az OPPO bejelentette, hogy globális megállapodást írt alá a Nokia-val, amely a 5G szabványhoz és más mobilkommunikációs technológiákhoz kapcsolódó alapvető szabadalmakat foglalja magába. Az egyezmény eredményeképpen mindkét fél rendezni fogja az összes folyamatban lévő jogi vitát minden joghatóságban. Az egyezmény specifikus feltételei bizalmasak, a közös megállapodás értelmében.

Feng Ying, az OPPO Szellemi Tulajdonért Felelős Főigazgatója kifejtette: „Nagy örömünkre szolgál, hogy ezt a globális egyezményt köthettük a Nokia-val, ami a 5G szabványhoz nélkülözhetetlen szabadalmak keresztlicencelését is magában foglalja. Ez az egyezmény kölcsönös elismerést és tiszteletet tükröz a másik fél szellemi tulajdonával kapcsolatban, és alapot teremt az OPPO és Nokia közötti jövőbeli együttműködésre. Az OPPO továbbra is támogatja az ésszerű jogdíjakat és hosszú távú megközelítést a szellemi tulajdon terén, ami segíti a viták békés tárgyalásokon keresztül történő megoldását és a mindenki értékének kölcsönös tiszteletét.”

Jenni Lukander, a Nokia Technologies elnöke megjegyezte: „Örömmel tölt el, hogy egyezségre jutottunk az OPPO-val, ami tükrözi a kölcsönös tiszteletet a másik fél szellemi tulajdona iránt és a Nokia kutatás-fejlesztési tevékenységébe, valamint a nyílt szabványokhoz való hozzájárulásába történő befektetéseket. Az OPPO a globális okostelefon-piac egyik vezető szereplője, és alig várjuk, hogy együttműködjünk velük, hogy további innovációkat hozzunk a világszerte élő felhasználóik számára. Az új egyezmény – a többi, az elmúlt évben megkötött jelentős okostelefon-egyezményünkkel együtt – hosszú távú finanszírozást biztosít licencüzletágunk számára.”

Az OPPO és a Nokia globális egyezményt kötött a 5G szabadalmakról; Visszatér az OPPO a nemzetközi piacra!

Az OPPO, mint a 5G szabványokhoz nélkülözhetetlen szabadalmak kulcsfontosságú birtokosa és a globális intelligens eszközök területén vezető szereplő, egyaránt innovátor és technológiai szabványok megvalósítója.

2023. december 31-ig az OPPO több mint 40 országban és régióban valósította meg a 5G kommunikációs szabvány szabadalmait, globálisan több mint 5900 szabadalomcsaláddal, több mint 3300 5G szabvány szabadalommal az ETSI-nél bejelentve, és több mint 11000 szabványos dokumentumot nyújtott be a 3GPP-nek. A 2023-as 5G jelentés szerint, amelyet a Kínai Információs és Kommunikációs Technológiai Akadémia (CAICT) és az IPlytics októberi jelentése alapján készítettek, az OPPO a globális szinten a 5G szabványhoz nélkülözhetetlen szabadalmak terén az élen járó vállalatok közé tartozik.