Még csak két hét telt el a 2023-as WWDC-n történő bejelentése óta, de már ismét új funkcióra bukkantunk az iOS 17-ben. Ezúttal a felhasználók jelszavukat állíthatják vissza, ha esetleg megesik, hogy elfelejtették az iPhone-ukon beállított új jelszót.

Visszaállíthatod az előző jelszavadat 72 órán belül az iOS 17-ben, ha megesik, hogy az újat elfelejted

A fejlesztők számára jelenleg béta verzióban elérhető iOS 17 végleges változatát 2023 szeptemberében várhatjuk. Az Apple nem fedte fel a WWDC 2023-on az összes új funkciót, ezért a fejlesztői béta verzióban bukkantunk erre a hasznos újdonságra. Ha elfelejted az új jelszót egy visszaállítás után, az Apple egy olyan funkciót vezetett be, amely lehetővé teszi, hogy az előző jelszóval állítsd vissza a lapkazárolás kódját, és ezt a lehetőséget legfeljebb 72 órán át kínálja a változtatás után.

Visszaállíthatod az előző jelszavadat 72 órán belül az iOS 17-ben, ha megesik, hogy az újat elfelejted

Hogyan is működik ez a gyakorlatban? Ha helytelen jelszót írsz be 72 órán belül a visszaállítás után, megjelenik egy opció a Beállítások alkalmazásban, amely lehetővé teszi a jelszó visszaállítását. Ha helytelen jelszót adsz meg, a képernyő alján találsz egy “Elfelejtett jelszó?” lehetőséget. Ha erre kattintasz, egy másik képernyőre irányít, ahol a “Próbáld ki a jelszó visszaállítást” opcióval találkozol.

Ezen a ponton megadhatod az előző jelszót és létrehozhatsz egy új kódot. A funkciót ki is kapcsolhatod a “Lejárt előző jelszó most” opcióval. Ha elfelejted a jelszót, vagy többször is helytelen jelszót adsz meg, az Apple néhány percre letiltja a készüléket, majd állandó blokkolássá válik a letiltás, ha ismét hibázol, és helyreállítási módba kerül az iPhone.