Egy Reddit-felhasználó véletlenül fedezte fel az Apple Notes új funkcióját az iOS 18 Developer Beta 1 (DB1) tesztelése közben. A “MAXYMOK” nevű felhasználó észrevette, hogy az Apple Intelligence megjelent az alkalmazásban, miközben az „refine text” opciót használta az iPad Pro M1-es modelljén Apple Pencil segítségével.

Hogyan jelent meg az Apple Intelligence az Apple Notes-ban?

A kísérlete során MAXYMOK az Apple Notes szövegfinomító funkcióját próbálta ki, ami az alkalmazás összeomlásához vezetett. Ezt követően a jegyzet megnyitása mind iPhone-on, mind iPad-en az alkalmazás ismételt összeomlását eredményezte. Új jegyzet létrehozása után az iPad-en, és annak szerkesztése során az iPhone-on, a felhasználó észrevette, hogy az Apple Intelligence aktiválódott, de hamarosan eltűnt. Sikerült néhány képernyőképet készítenie, mielőtt a funkció teljesen eltűnt.

Közösségi reakciók és próbálkozások

A r/iOSBeta közösség több tagja is megpróbálta reprodukálni a helyzetet. Néhányuknak sikerült, másoknak nem. A „ModernClassicsGames” nevű felhasználó azt állította, hogy az iPhone 15 Pro készülékén, DB2 használatával sikerült aktiválnia a funkciót. Egy másik felhasználó, „stkc-win”, arról számolt be, hogy véletlenszerű szavak rajzolásával és az „refine” opció használatával sikerült újra létrehoznia a helyzetet. Azonban a legtöbb felhasználó csak az MI interfészt látta, a teljes funkcionalitás nélkül.

Mi várható az Apple MI-tól az iOS-ban?

Még nem világos, mikor fogja az Apple hivatalosan is bevezetni ezeket az MI funkciókat az Apple Notes-ban vagy más alkalmazásokban. A felhasználók remélik, hogy a nyilvános béta tartalmazni fogja ezeket az új funkciókat, de a pontos megjelenési dátum továbbra is bizonytalan. Az Apple azt ígérte, hogy nyáron bevezeti az új MI funkciókat, de konkrét részleteket nem közölt. Egy nemrégiben megjelent forrás szerint az Apple 2025-ben nagy frissítést tervez Siri számára, új funkciókkal és egy béta programmal, amely januárban kezdődik.