Késve, de a Huawei végül nyilvánosságra hozta az EMUI 13 frissítés megjelenési ütemtervét a kompatibilis telefonmodelljei számára. Jelenleg ismerjük a pontos időpontot, amikor az új szoftververzió frissítései megérkeznek. Az EMUI jelenleg a 13.1-es verziójánál tart a Huawei P60 Pro modellen, és várhatóan az év második felében fog megjelenni az EMUI 14-es verzió, amit a Huawei Mate 60 Pro fog bemutatni.

Végre ismerjük az EMUI 13 frissítés érkezési idejét a Huawei telefonokra

Az Android 12 alapjaira épülő EMUI 13 frissítés a következő hónapokban fog megérkezni a legnépszerűbb Huawei telefonokra:

    • Mate Xs2, P50 Pocket, P50 Pro: 2023 június
    • Nova 10, Nova 10 Pro: 2023 július
    • Mate 40 Pro, Nova 10 SE: 2023 szeptember
    • Nova 9: 2023 október
    • Nova 9 SE, Nova Y90: 2023 december

Meglepő, hogy néhány népszerű modell, mint például a Huawei P40 Pro vagy a Huawei Mate 30 Pro, nem szerepelnek ezen a listán. Az EMUI 13 új funkciókat hoz, például szolgáltatás widgeteket, amelyek segítségével a felhasználók képesek az alkalmazások egy részét megtekinteni anélkül, hogy megnyitnák azokat. Ezek a widgetek testreszabhatóak, és támogatják a rétegezést is. Az alkalmazásikonokra történő felfelé húzás segítségével könnyebb az interakció az alkalmazásokkal az EMUI 12-höz képest.

Az EMUI 13 további újdonságai között szerepelnek a nagy és okos mappák, amelyek képesek formát változtatni különböző elrendezésekben. A SuperHub funkcióval könnyebb a tartalom megosztása különböző eszközök között. A Super Device segítségével pedig megjeleníthetőek az összes okoseszköz a telefonon. Emellett van egy Privacy Center is, amely megmutatja, hogy az alkalmazások milyen gyakran férnek hozzá a személyes adatokhoz.