A ZTE márka a játéktelefonok, mint a Nubia Red Magic, és különböző speciális modellek, mint például a periszkópos kamerával felszerelt telefonok, az alacsony költségvetésű telefonok, és a 3D képernyős táblagépek kapcsán vált ismertté. Most azonban új szegmensben próbálkozik: a hajlítható telefonok világában, a Nubia Z60 Fold modellel.

Az utóbbi időben több cég, mint a Motorola, az OPPO, a Vivo, a TCL, sőt a Google is belépett a hajlítható telefonok piacára. Most a ZTE is részt vesz ebben a versenyben a Nubia Z60 Fold készülékkel. Az indiai Pricebaba weboldal információi szerint a készülék várhatóan 2023 negyedik negyedévében fog megjelenni. A telefon három különböző színben lesz elérhető, és a NX801J kódnevet kapta.

A Nubia Z60 Fold kisebb kijelzővel rendelkezik, mint például a Galaxy Z Fold vagy a Huawei Mate X3 modellek, viszont 7,3 hüvelykes AMOLED hajlítható kijelzője így is impozáns. A Galaxy Z Fold 4 és a Pixel Fold kijelzőjének mérete általában 7,6 hüvelyk. A Nubia Z60 Fold készülék Snapdragon 8+ Gen 1 vagy 8 Gen 2 processzorral, 12 GB RAM-mal lesz felszerelve, de egyes források szerint akár a Snapdragon SD8 Gen 3 processzor is szóba jöhet.

A telefon két különböző belső tárhely opcióval érkezik majd, 256 GB-os és 512 GB-os változatban. A 5000 mAh kapacitású akkumulátorral rendelkező készülék 100W-os gyorstöltést támogat. Reméljük, hogy a telefon támogatni fogja a stylus használatát is. Még nem ismert, milyen kamerarendszerrel lesz felszerelve, de tekintettel arra, hogy a ZTE volt az első a kijelző alatti kamerák terén, várhatóan itt is lesz egy ilyen selfie kamera.