A Samsung nemrégiben dobta piacra az új Galaxy M55 modellt Indiában, ami azonnal felkeltette az érdeklődést a költséghatékony telefonok piacán. Az M55 modell több fontos területen is felülmúlja elődjét, az M54-et, így új mércét állíthat be a Samsung költségvetési kategóriájában.

Az új Samsung Galaxy M55 egy Snapdragon 7 Gen 1 lapkával van felszerelve, ami bár régebbi, mint az M54-et hajtó Exynos 1380, a játékok terén felmutatott teljesítménye miatt előnyösebb választásnak bizonyulhat. Ez különösen fontos lehet a mobiljáték-fejlesztők számára, akik gyakran jobban optimalizálják alkalmazásaikat a Qualcomm lapkákra. Emellett az M55 modellel az új generációs One UI felhasználói élmény is gördülékenyebb lehet, köszönhetően a magasabb, 12 GB RAM opciónak, amely először jelenik meg a M sorozatban.

Samsung Galaxy M55
Samsung Galaxy M55

A fényképezés terén is ígéretes változásokat hoz a Galaxy M55, hiszen 50 MP felbontású szelfikamerája nemcsak nagyobb felbontást kínál, de 1080p felbontású 60fps videókat is képes rögzíteni, ami jelentős előrelépés az előző modellhez képest. A kijelző tekintetében is javult a specifikáció; az M55 képernyője élénkebb, akár 1000 nites fényerőt is képes elérni, ami különösen jól jöhet erős napfényben.

Az M55 további modernizálását jelzi az in-display ujjlenyomat-olvasóra való áttérés, ami elegánsabb és gyakran praktikusabb megoldás a korábbi oldalra szerelt szenzorokhoz képest. Ezen felül a készülék támogatja a 45W-os gyorstöltést, ami szintén előrelépés az előző modellekhez képest. Végül, de nem utolsósorban, az újabb Android 14 operációs rendszer hosszabb támogatást ígér a firmware frissítések terén.

Mindezek fényében a Galaxy M55 nem csak egy frissítés a korábbi modellekhez képest, hanem egy olyan készülék, ami közelebb hozza a középkategóriás telefonokat a felső kategóriához.