A Motorola Edge 50 Ultra szerepelni látszik a Geekbench adatbázisban, ahol az új Snapdragon 8s Gen 3 lapkakészlettel bukkant fel, ígéretes teljesítményadatokkal. A készülék hamarosan globális piacra kerülhet, miután Kínában bemutatkozik a Motorola X50 Ultra néven.

A Geekbench listáján a Motorola Edge 50 Ultra egyedülálló teljesítményt nyújtott: 1947 pontot ért el az egy magos, míg 5149 pontot a többmagos tesztek során. Ezen felül az okostelefon egy nyolcmagos lapkakészlettel, valamint az Adreno 735 grafikus processzorral érkezik, ami a Qualcomm Snapdragon 8s Gen 3 lapkakészletre utal. Ez a konfiguráció akár 12 GB RAM-mal is kiegészülhet, és az Android 14 operációs rendszerrel lesz elérhető már a dobozból kivéve.

Közeleg a Motorola Edge 50 Ultra debütálása; íme az első teszteredmények és technikai specifikációk
Közeleg a Motorola Edge 50 Ultra debütálása; íme az első teszteredmények és technikai specifikációk

Ami a fényképezési képességeket illeti, a Motorola Edge 50 Ultra állítólag három 50 megapixeles hátlapi kamerát kap, köztük egy periszkópos telefotó szenzort, amely 5x-es optikai zoomot kínál. A készülék bevezetésére április 16-án kerülhet sor a globális piacokon, ahol a Motorola várhatóan bemutatja az Edge 50 sorozat további tagjait is.

Ez a technológiai újítás jelentős lépés lehet a Motorola számára, amely így erőteljes versenytársat állíthat a prémium kategóriában más gyártók termékeivel szemben. A várakozások szerint az Edge 50 Ultra nem csupán hardveres, hanem szoftveres innovációkkal is kiemelkedik majd a tömegből.