Egyre több részlet derül ki a Xiaomi által készített legújabb csúcstelefonról. Ez nem más, mint a Xiaomi 14 Pro, amely várhatóan az év végén mutatkozik be a Xiaomi 13 Pro közvetlen utódjaként. Eddig megtudhattuk, hogy a készülék periszkópos kamerával rendelkezik, és a Xiaomi Mi 11 Ultra emlékezetes kameratelefonjának stílusában készül. Ma néhány információ került nyilvánosságra a készülék hardverével kapcsolatban. Lássuk a részleteket.

Feltárulnak a Xiaomi 14 Pro újításai: Mit hoz a közelgő csúcsmodell?

A Digital Chat Station információit a Weibo felhasználói közösségben osztotta meg. Szerinte a telefon lapkájának kódneve SM8650. Valószínűleg a Snapdragon 8 Gen 3-ról beszélhetünk, mivel a Qualcomm hasonló névvel illeti CPU-i modelljeit. Például a Snapdragon 8 Gen 2 kódneve SM8550.

Az informátor továbbá azt állítja, hogy a készülék 5000 mAh-s akkumulátorral és 50W-os vezeték nélküli töltési lehetőséggel jön. A vezetékes töltés várhatóan 90W vagy 120W lehet. Összességében a specifikációk hasonlóak az aktuális modelléhez, azzal a különbséggel, hogy a Xiaomi 14 Pro akkumulátora 180 mAh-val nagyobb lehet.

Feltárulnak a Xiaomi 14 Pro újításai: Mit hoz a közelgő csúcsmodell?

Az online felbukkanó információkból megtudtuk, hogy a készülék jelentős kamerafrissítést kap. Beépített periszkópos szenzort tartalmaz a zoomoláshoz, és a telefon dizájnja emlékeztet a Xiaomi Mi 11 Ultra modellre. Még nem tudjuk, várható-e másodlagos kijelző a telefon hátulján. Az is felmerült, hogy a készülék két változatban jelenhet meg: egyik kijelzője szélén hajlított, a másiké pedig sík. Lehet, hogy innen származik a 90W-os vagy 120W-os töltési becslés, amely a kiválasztott verziótól függ.

A következő hónapokban várhatóan további információk lesznek elérhetőek a Xiaomi 14 Pro-ról. Addig is fent található a cég jelenlegi csúcskészülékének tesztje. A Gizmochina szerint a Xiaomi 14 sorozat bemutatója a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 CPU bemutatója után, még az idei novemberben várható.