A 2023-as évben a Samsung úgy döntött, hogy globálisan is elérhetővé teszi csúcskategóriás okostelefonjait, melyek a legújabb generációs Qualcomm lapkákkal vannak felszerelve. Azonban nem adták fel az Exynos lapkákat sem, melyek továbbra is megtalálhatók a középkategóriás és a felső-középkategóriás modellekben, mint például a Galaxy A54 5G. Emellett folyamatosan fejlesztenek csúcskategóriás lapkákat is, és már hallottunk részleteket a feltételezett Exynos 2400-ról. A mai napon azonban az Exynos 2300 került előtérbe, melynek részleteit a GeekBench listázása hozta nyilvánosságra. Lássuk a részleteket.

Új Samsung telefon tűnt fel az Exynos 2300 lapkával: a Galaxy S23 FE talán?

 

Egy rejtélyes Samsung okostelefon tűnt fel ebben a benchmark alkalmazásban. Az SM-S919O kódnevet viseli, és úgy gondolják, hogy 8 GB RAM-mal és új generációs Exynos lapkával van felszerelve. A legfrissebb pletykák szerint ez a lapka 1+4+4 konfigurációt tartalmaz, ami egy Cortex-X3 főmagot, négy 2.1GHz-en futó Cortex-A510 magot és további négy 2.1 GHz-en futó Cortex-A510 magot jelent az energiahatékonyság érdekében.

Bár a magok órajele nem egyezik meg a pletykákban szereplő értékekkel a GeekBench-en megjelent rejtélyes okostelefon esetében, ez természetes, hiszen jelenleg még tesztelési fázisban van a konfiguráció. Azonban világos, hogy egy új, 9-magos lapkáról van szó, tekintve, hogy az Exynos 2200 1+3+4 konfigurációt tartalmaz. Felvetődött a gyanú, hogy az Exynos 2400 áttérhet a 1+2+3+4 konfigurációra, a Cortex-X4 főmaggal.

Sajnos még nem tisztázott, hogy pontosan melyik okostelefonról van szó. A hírek szerint a Samsung Galaxy S23 FE egy Exynos 2200 lapkával kerülhet piacra. Lehet, hogy a hírek kissé pontatlanok, és a telefon valójában egy új generációs lapkával, mint például az feltételezett Exynos 2300 jelenhet meg. Az okostelefonnak idén kellene debütálnia, talán korábban, mint azt várnánk.