Az Ubisoft a május 24-i PlayStation Showcase keretein belül bejelentette legújabb játékát, az Assassin’s Creed Mirage-t. Ez a híres sorozat legújabb darabja visszavezeti a játékosokat a gyökerekhez: parkour és a lopakodás ismét meghatározó lesz.

Az Assassin’s Creed Mirage a sorozat eredeti irányát tiszteli. A történet Bagdadban játszódik, ahol Basim Ibn, a főszereplő, a végzete elől próbál menekülni. Az események 861-ben játszódnak, és Basim végig egerét használja tájékozódási eszközként.

A játék 15 éves évfordulójának tiszteletére a Ubisoft ezzel a részletgazdag darabbal kívánja elismerni az Assassin’s Creed első játékának örökségét. A Mirage nagyobb hangsúlyt fektet a parkourra, a lopakodásra és a gyilkosságra, mintsem hogy a Witcher utánzata legyen, mint a Valhalla.

A játékosok Basim Assassin’s Focus képességét is használni tudják, ami lehetővé teszi több célpont egyidejű kiiktatását. A rendelkezésükre állnak dobókések, füstbombák és a Pole Vault mechanizmus is, amelynek segítségével képesek lesznek megkapaszkodni és körbe forogni a különböző fémdarabokon és oszlopokon. Az Assassin’s Creed Mirage lesz az első arab nyelvű szinkronizálású játék is, angol voice over mellett.

Az előrendelők számára a Ubisoft egy különleges ajánlatot tartogat: hozzáférést biztosít Alibaba és a 40 tolvaj küldetéshez. Az Assassin’s Creed Mirage PS4-en és PS5-ön, Xbox One-on, Xbox Series S-en és X-en, valamint PC-n és Amazon Lunán lesz elérhető október 12-étől.