A Samsung már bevezette a Galaxy S21 FE modellt 2022 januárjában, így már túlléptünk a termékdebutálás klasszikus egyéves ablakán, amikor is az utódját várnánk. Bár nem kaptunk S22 FE-t és soha nem is fogunk, a Galaxy S23 FE azonban valószínűleg megjelenik, a vállalathoz közeli források szerint.

A Sammobile érdeklődött minden irányból és megtudta, hogy a Galaxy S23 FE a 2023-as év negyedik negyedévében kerül bemutatásra. Ez bármikor megtörténhet október és december között. A kiadvány úgy véli, hogy a telefon minden régióban Exynos 2200 processzort fog tartalmazni, ellentétben a Galaxy S21 FE-vel, amely Snapdragon vagy Exynos processzort kapott piactól függően.

A forrás több specifikációt is megemlít: frissített fő kamera, valószínűleg 50 megapixeles, egy 4500 mAh-s akkumulátor, valószínűleg 25W-os töltéssel és két tárhelyváltozatban kapható lesz. Ezek 128 és 256 GB-os verziók lesznek. A RAM mennyisége 6 vagy 8 GB lehet. Úgy tűnik, hogy a telefon kódnévvel rendelkezik: SM-S711x, ami összhangban van a Galaxy S sorozat legújabb modelljeivel.

Az Exynos 2200 processzor választása nem tűnik túl inspiráltnak, főleg miután néhány problémát okozott a Galaxy S22 sorozaton. Mindazonáltal, remélhetőleg a Samsung tanult a korábbi hibákból, és a Galaxy S23 FE a várakozásoknak megfelelően teljesíteni fog.