A Google és az Apple bejelentette egy új eszköz elindítását, amely megkönnyíti a Google Photos képeinek átvitelét az Apple iCloud-ba. Ez az eszköz a Data Transfer Initiative (DTI) részeként jön létre, és a Google Takeout exportálási lehetőségei közé kerül be.

Új eszköz könnyíti meg a Google Photos és az Apple iCloud közötti átvitelt

Az eszköz, amely a következő héten kerül bevezetésre, automatizálja az átvitel folyamatát a Google Photos-ról az iCloud-ba, így nincs szükség a képek letöltésére vagy feltöltésére, csak az átvitel elindítására a weben. Az Apple támogatási oldala szerint a folyamat több órától akár néhány napig is eltarthat, az átvitel méretétől függően.

A képek átvitele a Google Photos-ról az iCloud-ra nem törli őket a Google Photos-ból, ezt manuálisan kell megtenni, ha szükséges. Az új szolgáltatás nem működik gyerekek fiókjainál, IT adminisztrátorok által létrehozott Managed Apple ID fiókoknál vagy Advanced Data Protection beállítással rendelkező iCloud fiókoknál.

Ez az eszköz a 2021-ben bevezetett, fordított irányú átvitel után jön, amely lehetővé tette a képek átvitelét az iCloud-ról a Google Photos-ra. A DTI 2023-ban indult az Apple, a Google és a Meta közötti együttműködésként, azzal a céllal, hogy előmozdítsa a nyílt forráskódú Data Transfer Project (DTP) céljait, amely öt évvel korábban indult.

Amint az eszköz elérhetővé válik (egyelőre még nem látható), a folyamatot a Google Takeout-ban lehet elkezdeni. Addig is érdemes elolvasni a Google és az Apple utasításait a részletekről.