Az iOS 18 béta három verziója megérkezett, és számos izgalmas újdonságot hoz a felhasználók számára. A HotshotTek YouTube-csatorna részletesen bemutatja a frissítéseket, amelyeket az iPhone 15 Pro-n telepítettek. Az összes fejlesztést bemutató videót lejjebb megtekinthetik, és javasoljuk, hogy iratkozzanak fel a csatornára.

Dinamikus háttérképek és új ikonok

Az egyik leglátványosabb újítás az új dinamikus háttérképek bevezetése. Ezek a háttérképek az egész nap folyamán automatikusan változnak, így mindig friss és érdekes megjelenést biztosítanak az eszközök számára. Az ikonok is átalakultak: mostantól a harmadik fél által készített alkalmazások is támogatják az új sötét módot. Például a MyFitnessPal, YouTube, Facebook, és T-Mobile ikonok mind sötét módban jelennek meg, ami jobb kontrasztot és látványt biztosít.

Megújult ikonok és animációk

Az Apple Maps ikonja is átesett egy frissítésen, most már részletgazdagabb és színesebb, kiemelve magát a versenytársak, például a Google Maps mellett. A zseblámpa animációja is megújult, amely mostantól a Dynamic Island funkciót használó iPhone-okon érhető el, és egykezes használatot tesz lehetővé.

Új üzenetküldési funkciók és CarPlay fejlesztések

Az üzenetekben a matricák mostantól az utoljára használt emojik mellett jelennek meg, és a méretük is megnőtt, hogy könnyebben lehessen böngészni és kiválasztani őket. A CarPlay új, verbális vezérléssel is gazdagodott, amely lehetővé teszi, hogy anélkül irányítsuk az alkalmazásokat, hogy megérintenénk a képernyőt.

Videórögzítés zenelejátszás közben és egyéb fejlesztések

Az iOS 18 béta lehetővé teszi a videórögzítést zenelejátszás közben, ami korábban nem volt lehetséges. Ezen kívül a Control Centerben nagyobb ikonok, az új műholdas nézet és az Apple TV alkalmazás frissítése is szerepel. Az utóbbi új szereplőinformációs támogatást kapott, amely automatikusan frissíti a szereplők és a háttérzene adatait.

További apróbb fejlesztések

A szemkövetés pontosságát is javították, és a Siri válaszait most már könnyedén másolhatjuk. Az Apple Fitness alkalmazás új testreszabási lehetőségekkel és jobb edzéskövetéssel frissült. A podcast alkalmazás is új funkcióval bővült, amely lehetővé teszi, hogy a megosztott podcastok pontos időpontját állítsuk be.

Az iOS 18 hivatalos kiadása az új iPhone 16 megjelenésével egyidőben, az ősz folyamán várható.