A Galaxy Z Fold 6 és a Galaxy Z Flip 6 mellett az idei júliusi Unpacked esemény egyik kiemelkedő újdonsága a Samsung első okosgyűrűje, a Galaxy Ring. Ez az aprócska eszköz csatlakozik a Galaxy ökoszisztémához, és számos funkcióval próbálja lenyűgözni a felhasználókat.

TM Roh, a Samsung Mobile eXperience Business elnöke elmondta: „A Galaxy Ring egyszerű, de hatékony módon segíti a wellness követését, egészségmonitorozást, és személyre szabott betekintéseket kínál.” Ez a gyűrű, amelyet kényelmesen viselhetünk akár alvás közben is, új szintre emeli az egészségfigyelést.

Galaxy Ring

Dizájn és anyaghasználat

A Galaxy Ring rendkívül könnyű, súlya mérettől függően mindössze 2,3 és 3,0 gramm között mozog. Egyedi konkáv kialakítása stílusos és tartós, a viselése pedig még hosszú időn át is kényelmes. A gyűrű 10ATM vízállósággal és titán bevonattal rendelkezik, így bátran viselhetjük bármilyen körülmények között. Az IP68 minősítés pedig garantálja, hogy a gyűrű akár 1,5 méter mély édesvízben is használható, legfeljebb 30 percig.

A gyűrű kilenc különböző méretben és háromféle kivitelben kapható

A gyűrű kilenc különböző méretben és háromféle kivitelben kapható:

  • Titanium Black
  • Titanium Silver
  • Titanium Gold

Főbb funkciók és lehetőségek

A Galaxy Ring 24/7 személyre szabott támogatást nyújt, folyamatosan fejlődő Galaxy MI technológiával. Minden adat és betekintés egy platformra, a Samsung Health alkalmazásba kerül, előfizetés nélkül. Az eszköz fejlett MI segítségével elemzi az alvásmintákat, alvási pontszámot és horkolás elemzést kínál, valamint új metrikákat is, mint például az alvásmozgás, késleltetés, szív- és légzési ráták.

Samsung Galaxy Ring
Samsung Galaxy Ring

A Galaxy AI integrációval olyan átfogó egészségügyi jelentéseket kaphatunk, amelyek számos egészségügyi mérőszámot lefednek:

  • Energy Score: Segít megérteni, hogyan befolyásolja egészségünk a mindennapi életünket, személyre szabott ajánlásokkal.
  • Heart Rate Alert: Azonnali értesítéseket küld a Samsung Health alkalmazáson keresztül szokatlanul magas vagy alacsony szívverés esetén.
  • Live Heart Rate Check: Részletes betekintést nyújt a szívverésről.
  • Auto Workout Detection: Automatikusan követi a sétákat és futásokat.
  • Inactive Alert: Napi fitness emlékeztetőket küld.
  • Personalized messages: Wellness Tippekkel fokozza a jólétet.

Emellett Galaxy okostelefonokon egy dupla csippentéssel képeket készíthetünk vagy némíthatjuk az ébresztőket. A Find My Ring funkcióval pedig könnyedén megtalálhatjuk a gyűrűt.

Akkumulátor és töltés

Akkumulátor és töltés

A Galaxy Ring akkumulátorának élettartama akár hét nap is lehet folyamatos használat mellett. Az akkumulátor mérete a gyűrű méretétől függően 18 mAh (Size 5) és 23,5 mAh (Size 13) között változik. A 361 mAh kapacitású töltőtok stílusos LED jelzőkkel mutatja a töltés állapotát, és 62 grammos műanyag kivitelben hordozható töltést biztosít a gyűrű számára. Egy gyors, 30 perces töltés 40%-os töltöttséget érhet el.

Ár és elérhetőség

A Galaxy Ring előrendelése bizonyos piacokon július 10-én indul, a teljes rendelkezésre állás pedig július 24-től várható. Az ára 399 USD (kb. 150 000 Ft), előfizetési díj nélkül. Az ár a gyűrű méretétől és kivitelétől függően változhat.