Az Android 14 Beta 3-as változatának debütálása a múlt héten volt. Ekkorra érte el a platform a stabilitását, ami miatt napról napra új funkciókat és opciókat fedeznek fel ebben a szoftververzióban. Nemrégiben kiderült, hogy az új verzió számos új funkciót tartogat, amelyek előnyt jelenthetnek a felhasználóknak. Ezek között találunk rejtett funkciókat a stylus-hoz, egy precízebb kurzort az egér csatlakoztatásakor, valamint egy személyre szabható zárolási képernyőt is. Ma pedig egy új, energiatakarékos funkciót és egy láthatóbb töltésjelzőt ismerhetünk meg. A részleteket alább találhatja.

Az Android Police közölte az információkat, melyben új funkciókat fedeztek fel az Android 14 Beta 3-ban. Az újítások között szerepel egy új opció az energiatakarékos módnak, mely elhomályosítja és sötétebbé teszi a háttérképet az energiafogyasztás hatékonyabb kezelése érdekében.

A legtöbb okostelefonban ma már AMOLED panelek találhatóak, így a fényerő csökkentése hosszabb üzemidőt eredményezhet. Ezt a lehetőséget használja ki az új funkció. Persze, van lehetőség arra is, hogy teljesen fekete háttérképet állítson be, ami még tovább csökkenti a fogyasztást.

Új energiatakarékos funkciókkal gazdagodik az Android 14: elhomályosított háttérkép és láthatóbb töltésjelző

Emlékeztetőül: a Samsungnak hasonló módja van a One UI 5.0-val integrálva. Ez az “Extra Dim” névre hallgat, és a kijelző fényerejét csökkenti a normálisnál alacsonyabb értékre. Ez a funkció különösen éjszaka hasznos, amikor az okostelefon által kibocsátott fény túl erős lehet.

Új energiatakarékos funkciókkal gazdagodik az Android 14: elhomályosított háttérkép és láthatóbb töltésjelző

Egy másik felfedezett funkció a telefon töltésével kapcsolatos. Új animáció jelenik meg, amikor a töltő csatlakozik, ami most már elérhető a Pixel telefonokon. Emellett a jobb felső sarokban lévő jelző megnő és rövid időre megjeleníti az akkumulátor százalékos értékét. Ez egy diszkrét, de hasznos funkció, amely segít gyorsabban azonosítani, hogy az okostelefon optimális körülmények között töltődik-e.

Az új elemek harmonikusan illeszkednek a Google új dizájnfilozófiájához, az Android számára kifejlesztett Material You stílusrendszerhez. Szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy az Android 14 hivatalosan az ősz folyamán jelenik meg stabil változatban, egy időben a Google Pixel 8-as telefonok sorozatának debütálásával.