Az Android 14 operációs rendszer legutóbbi, Beta 3 változata a stabil működést hozta el felhasználóinak. Habár a hivatalos verzió csak az év őszén kerül bemutatásra, a friss Beta változatban már előtűntek újabb lehetőségek. Leginkább a stylus-kezeléssel kapcsolatos funkciók, valamint egy pontosabb, új dizájnnal rendelkező egérkurzor kerültek a középpontba. Körültekintőbben vizsgáljuk meg ezeket az újdonságokat.

Az Android 14 Beta 3 finomítja a stylus-kezelést és precízebb egérkurzort hoz

A stylusszal összefüggő funkciók jelenleg nem elérhetők vagy nem működőképesek, azonban a szoftver tartalmazza a hozzájuk kapcsolódó kódokat. Ezáltal az operációs rendszer képes felismerni a stylusokat, és engedélyezheti a rajtuk található három gomb használatát, vagy akár teljesen figyelmen kívül hagyhatja őket, attól függően, melyik a felhasználó preferenciája. Az Android 14 Beta 3 alapbeállításaiban, a stylus egyik gombjának megnyomásával elérhető a jegyzetelő alkalmazás, függetlenül attól, hogy épp melyik programban tartózkodik a felhasználó.

Másrészről, Mishaal Rahman (Twitter) felfedezett egy új egérkurzort is az új szoftver verzióban. Ez a kurzor egy új, sarkoknál lekerekített dizájnt mutat, ami eltér az macOS, Windows vagy Chrome OS által alkalmazottaktól. A változás a Google által a Material You filozófiában vallott új dizájn irányvonalakhoz kapcsolódik.

Az Android 14 Beta 3 finomítja a stylus-kezelést és precízebb egérkurzort hoz

Pletykálják, hogy ezek a lehetőségek a Pixel táblagép, sőt talán a hajlítható Pixel Fold telefon bemutatójával egy időben kerülnek bevezetésre. A táblagép biztosan rendelkezik stylus támogatással, így elképzelhető, hogy a Google készül egy ilyen kiegészítővel, vagy esetleg a készülék támogatni fogja a Wacom vagy más stylusgyártók USI 2.0 univerzális standarddal rendelkező tollait a jövőben.