A Meta, a közösségi média gigásza, már egy ideje egy olyan mikroblog alkalmazáson dolgozik, amely rivalizálni készül a Twitterrel, Elon Musk platformjával. Most arról értesültünk, hogy Zuckerberg által vezetett óriásvállalat munkatársaival találkozót tartott, hogy betekintést nyújtson az alkalmazásba, és néhány képernyőkép már felkerült a világhálóra.

Az új szociális média alkalmazás belső kódneve “Project 92”, a hivatalos név pedig, ha hinni lehet a pletykáknak, “Threads” lesz. A weben szivárgott képernyőkép alapján az alkalmazás felülete hasonlít az Instagraméra, azonban képek nélkül. Chris Cox, a Meta termékfejlesztési vezetője szerint a jövendőbeli szociális média alkalmazás az ActivityPub technológiát fogja használni.

A Meta kihívása a Twitter trónja ellen: A Project 92 felmutatja sajátos jellemzőit

Ez a közösségi hálózati rendszer lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy átköltözzenek az Instagram fiókjaikról, és követőiket magukkal vigyék az új platformra. A Meta tisztségviselője azt is elmondta, hogy az alkalmazás “a Twitterre adott válasz” lesz, és automatikusan feltölti a felhasználói profilokat az Instagram fiókok információival. A Zuckerberg által vezetett vállalat már számos kérelmet kapott nyilvános személyektől és tartalomkészítőktől, hogy stabilabb alternatívát hozzanak létre a Twitterhez képest.

A Twitter jelenleg problémákkal küzd a tartalom moderálásában, a pornográfia kezelésében, és nem csatlakozott az EU hamis hírek elleni szervezeteihez. Az Instagramtól érkező versenytárs, a Threads, úgy tűnik, átláthatóbb és biztonságosabb lesz. A Meta már bevonja a hírességeket is a termék bevezetésébe, többek között DJ Slime, Oprah Winfrey és a Dalai Lama is részt vesz a projektben.