A játékiparban gyakran előfordul, hogy hosszú hónapokkal, vagy akár évekkel egy új konzol megjelenése előtt kiszivárognak az információk. Most a Microsoftot érintette ez a jelenség: az FTC egy nem megfelelően anonimizált jogi dokumentumának köszönhetően kiderült, hogy a vállalat 2024-re tervez egy köztes generációs frissítést az Xbox Series X és Series S konzolokhoz. És nem is akármilyen frissítést!

Ellentétben a Microsoft korábbi állításaival, miszerint nem terveznek köztes frissítést, mostanra bebizonyosodott, hogy mégis lesz egy. Az új modellek mind digitális változatok lesznek, tehát lemezmeghajtó nélküli kiadások. Az Ellewood néven futó modell egy könnyű verziója lesz az Xbox Series S-nek, míg a Brooklin egy lemezmeghajtó nélküli Xbox Series X változat lesz. A harmadik modell, az Uther, ugyanazokkal a specifikációkkal rendelkezik, mint a Brooklin, de az Xbox Design Lab testreszabási lehetőségeivel is elérhető lesz.

A Brooklin változatról kiszivárgott képek alapján láthatjuk, hogy formatervezési változások is várhatók. A konzol már nem a hűtőre emlékeztető kocka formát ölti magára, hanem valószínűleg egy kerek vagy ovális torony lesz. Ráadásul minden modellnél figyelembe veszik a fenntarthatóságot is.

Új dizájnnal és fenntartható megoldásokkal jön az Xbox Series X és Series S következő generációja

Az új generációs Sebile nevű kontroller szintén számos frissítést kap: beépített gyorsulásmérőt, hangszóróként is funkcionáló haptikus visszajelzést, cserélhető akkumulátort, új gombokat és alkalmazás funkciókat. Mindezeken túl a fenntarthatóságra is odafigyelnek.

Ami az árazást illeti, a digitális Xbox Series X és S ugyanannyiba fog kerülni, mint a lemezmeghajtós változatok. A Series X ára 499 dollár lesz (kb. 170 000Ft), míg a Series S ára 299 dollár (kb. 102 000 Ft).

A Sebile kontroller 2024 májusában jelenik meg, a köztes generációs konzolokat pedig júniusban jelentik be. Az Ellewood változatot 2024 augusztusában, a Brooklin változatot pedig októberben dobják piacra.