A Google Pixel 9 Pro Fold, amely korábban Pixel Fold 2 néven volt ismert, várhatóan augusztus 13-án, a Made by Google eseményen debütál. A hírek szerint a Google egy új multitasking frissítést készül kiadni, amelyet az új összecsukható eszköz teljes mértékben kihasználhat. Az Android Authority szakértője, Mishaal Rahman szerint az Android 14 QPR2 bétájában már felfedezhetők a frissítés nyomai.

Nagy multitasking frissítést kaphat az Android, éppen időben a Pixel 9 Pro Fold megjelenéséhez
Nagy multitasking frissítést kaphat az Android, éppen időben a Pixel 9 Pro Fold megjelenéséhez

Az Android jelenlegi osztott képernyő módja régóta létezik, de nem nyújtja a kívánt felhasználói élményt, különösen portré módban, ahol csak felső-alsó konfigurációban lehet megosztani a képernyőt. Az új frissítés lehetővé teheti a bal-jobb megosztást is portré módban, ami különösen hasznos lesz a Pixel 9 Pro Fold számára, mivel ez a készülék a hírek szerint erre a funkcióra is optimalizálva lesz.

Bár a Samsung Galaxy Z Fold sorozata már régóta kínál bal-jobb osztott képernyő módot, az alapértelmezett Android változat korlátozott marad, előre beállított kombinációkra. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók nem kapnak olyan szabad multitasking lehetőségeket, mint amiket a Samsung készülékei kínálnak. Mindezek ellenére bármilyen javulás üdvözlendő az Android multitasking képességeiben.

A frissítés másik érdekessége a Pixel 9 Pro Fold belső képernyőjének felbontása lehet, amely a kiszivárgott információk szerint 2,076 x 2,152 pixel lesz. Ez kissé szélesebb és rövidebb, mint az előző generációé, ami arra utal, hogy a Google valamilyen dizájnváltoztatást is végrehajt az új modellen. A részleteket valószínűleg a Made by Google eseményen ismerhetjük meg teljes mértékben.