Bár az összecsukható telefonok évről évre fejlődnek, legyen szó lapkákról vagy dizájnról, sok ember még mindig szkeptikus ezen eszközök megvásárlásával kapcsolatban. A magas áraktól kezdve a termék tartósságával kapcsolatos aggodalmakig sok az oka annak, hogy az emberek még nem teljesen nyitottak erre az újításra.

Ezen kívül a legtöbb összecsukható telefon a produktivitásra fókuszál, és az emberek többsége egyszerűen nem vonzódik ehhez. A Samsung azonban reméli, hogy az évek múlásával az összecsukható telefonok népszerűsége növekszik, és ezért nagy tervekkel készül a következő évre.

Mi várható a Samsung Galaxy Z Fold6-tól? Új tervek és elvárások
Mi várható a Samsung Galaxy Z Fold6-tól? Új tervek és elvárások

A The Elec információi szerint a Samsung 2024-ben 20 millió összecsukható telefont szeretne eladni, ideértve a jelenlegi Flip5/Fold5 generációt és a jövőbeni Fold6/Flip6 modelleket is. 2023-ban a Samsung összecsukható telefonok eladásának száma várhatóan eléri a 10 milliót.

Még érdekesebb, hogy a dél-koreai cég eredetileg 2023-ban 16 millió eladást várt, de ez a szám nem valósult meg. A koreai kiadó említi, hogy a Samsung meglepődött a HUAWEI Mate X3 és a Mate X5 megjelenésén, amelyek vékonyabbak és könnyebbek, mint a saját Fold5 modelljük.

A Samsung meglepődött, hogy a HUAWEI, annak ellenére, hogy komoly korlátozásokkal néz szembe, innovatívabb dizájnban vezeti az összecsukható telefonok piacát. A Samsungnak korlátlan hozzáférése van a legújabb technológiákhoz, mégis a Fold vásárlói továbbra is problémákat találnak, legyen szó a képernyő közepén látható hajtásról vagy a keskeny külső képernyőről, ami nehezíti a gépelést.

De még nincs vége a mai híreknek, mert a tippelő, ICE Universe is megszólalt, és elmondta, hogy a Fold6 ugyanazt a kamerát kapja, mint a Fold4 és Fold5, ami csalódást okozhat azoknak, akik nagyobb frissítésekre számítottak a következő összecsukható modelltől.

Viszont a Samsung változtatni fog a dizájnon, és a Fold6-ot könnyebbé és vékonyabbá teszi.